Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

PR: Vislatvijas sulu dzeršanas eksperimentā piedalās jau 5500 dalībnieki

Vislatvijas sulu dzeršanas eksperimentā, kas norisinās izglītojošās kampaņas „Īsta sula katru rītu” ietvaros, piedalās jau 5500 dalībnieki - 3000 skolēni un 2500 uzņēmumu darbinieki no visas Latvijas. Līdz šim lielākais sulu dzeršanas eksperiments Latvijā guvis negaidīti lielu atsaucību.Visvairāk eksperimentē banku darbiniekiVisvairāk uzņēmumu komandu pieteikumi saņemti no Rīgas un Rīgas reģiona, un visaktīvākie eksperimentētāji izrādījušies banku sektorā strādājošie - no dažādām bankām visā Latvijā kopumā izveidotas 97 komandas.

Tāpat aktīvi piedalās uzņēmumu darbinieki no IT un telekomunikāciju, apdrošināšanas jomām, kā arī mediju pārstāvji un valsts un pašvaldību darbinieki.

Savukārt skolu eksperimentos visvairāk pieteikumu saņemti no Latgales un Zemgales skolām.
Inese Ozoliņa, Sulu ekspertu padomes pārstāve: „Esam ļoti gandarīti par lielo atsaucību, īpaši par aktīvajiem skolēniem, kuri paši zvana un piesaka komandas ar interesantiem nosaukumiem. Likumsakarīgi šo iespēju izmantojuši daudzi banku sektorā strādājošie, kuriem saspringta darba šobrīd netrūkst un rīta možuma deva ir pašā laikā. Ar Vislatvijas eksperimentu mums ir izdevies daudzu uzņēmumu kolektīvus un skolu komandas vienot netradicionālā un azartiskā saliedēšanās pasākumā, vienlaicīgi nodrošinot organismam tik nepieciešamo enerģiju un vitamīnus pēc garās ziemas.”

Jāatzīmē eksperimenta dalībnieku radošā pieeja, domājot par komandu nosaukumiem, piemēram, „CIDOnīgie”, „Mundrās rozīnītes”, „Pavasara krizdoles”, „SAD-isti”, „Sulīgā eiforija”, „Atigripolis”, „Birokrāti taisās uz SPA”, „Sulainie tiinji”, „Apelsīniņi”, „Suliņi”, „Možie malači”, „Sulomāni”, „Sulīgie” u.c.

Sulu ekspertu padomes kurjeri piegādājuši sulas visām 1000 komandām
Sulu ekspertu padomes kurjeri šonedēļ noslēdza bezmaksas rīta sulu piegādi 500 uzņēmumu un 500 skolu komandām, kuras pirmās pieteicās eksperimentam. Tomēr Sulu ekspertu padome ir parūpējusies, lai Vislatvijas sulu dzeršanas eksperimentā varētu piedalīties ikviens - mājas lapā www.istasula.lv, zem sadaļām nolikums, iespējams lejupielādēt visus nepieciešamos materiālus eksperimenta veikšanai, taču sulas gan šoreiz komandām jānodrošina pašām.

Balsošanas termiņš pagarināts līdz 10. maijam
Pirmās eksperimenta komandas mājaslapā www.istasula.lv jau ievietojušas „možās” fotogrāfijas, kas tapušas pēc eksperimenta. Tomēr ņemot vērā lielo interesi par dalību eksperimentā, balsošanas termiņš ir pagarināts līdz 10.maijam.

Ikviens Latvijas iedzīvotājs var nobalsot par, viņaprāt, možāko skolēnu un uzņēmuma komandu. Par uzņēmumu komandām iespējams nobalsot http://www.istasula.lv/ritasula/lv/biroju-eksperiments/rezultati, bet skolu komandām -
http://www.istasula.lv/ritasula/lv/skolu -eksperiments/rezultati.

Sulu ekspertu padome
Sulu ekspertu padomē ir apvienojušies savā arodā labi zināmi speciālisti: Veselīga dzīvesveida kluba "Figūras draugi" konsultante un uztura speciāliste Inga Pūce, Latvijas Diētas ārstu asociācijas priekšsēdētājs Andis Brēmanis, Latvijas Lauksaimniecības universitātes docente Solvita Kampuse, Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Ilze Lejasbuda, Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktore un Uztura padomes pārstāve Inga Šmate, Gaiļezera slimnīcas Terapijas nodaļas vadītājs Edmunds Jansons, Latvijas Pediatru asociācijas prezidents un profesors Enoks Biķis, "Veselības centrs 4" ārste Linda Kapteine, fitnesa eksperts Māris Šveiduks, pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs un lielākie sulu ražotāji Latvijā.

Informāciju sagatavoja:
Signe Znotiņa
Sulu ekspertu padomes pārstāve
T: 22016161; 67350501

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses