Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: Vitol Group palielina ietekmi globālajā enerģijas tirgū

Lielākais AS "Ventspils nafta" (VN) akcionārs – starptautiskā naftas un gāzes tirdzniecības kompānija "Vitol Group" (Vitol) palielinājusi ietekmi globālajā enerģijas tirgū, iegādājoties ”Petroplus Holding A.G.” (Petroplus) Antverpenes rafinēšanas uzņēmumus un vienu no nozīmīgākajiem nozares uzņēmumiem Amerikas Savienotajās Valstīs ”SemGroup Energy Partners G.P.” (SGLP).

„Pievienojot Petroplus Antverpenes rafinēšanas uzņēmumus, būtiski nostiprināsim savas pozīcijas Ziemeļrietumeiropas, tirdzniecības un termināļu biznesā,” prognozē ”Vitol Group” prezidents Īens Teilors (Ian Taylor). „Savukārt SGLP pievienošana „Vitol” būs nozīmīgākais papildinājums uzņēmējdarbības izvēršanai pasaules lielākajā enerģijas tirgū – ASV,” turpina Ī. Teilors.

Oktobrī noslēdzot vienošanos ar ”Petroplus”, „Vitol” iegādāsies 100 % kompānijas meitasuzņēmumu – ”Petroplus Refining Antwerp N.V.” un ” Petrolplus Refining Antwerp Bitumen B.V” – akciju. Uzņēmumi atrodas Antverpenes ostā, un tie ir savienoti ar plašu cauruļvadu tīklu un ostas infrastruktūru, lai nodrošinātu rūpniecības izejvielu, starpproduktu un gala produktu kustību. Uzņēmumiem pieder viena no lielākajām bituma pārstrādes rūpnīcām Beniluksa valstīs ar aptuveni 875 000 tonnu kapacitāti gadā, gāzeļļas hidroapstrādes rūpnīca ar 22 300 barelu kapacitāti dienā un cisternu noliktava ar aptuveni 450 000 kubikmetru potenciālo kapacitāti.

Līdz ar pozīciju nostiprināšanu Eiropā, „Vitol” izvērsis darbību arī ASV, pirms nepilna mēneša noslēdzot vienošanos par 100% ”SemGroup Energy Partners L.P. ” (SGLP) galvenā partnera ”SemGroup Energy Partners G.P. LLC” akciju. SGLP pieder jēlnaftas uzglabāšanas terminālis Kašingā (Cushing), Oklahomas štatā, saistītās cauruļvadu iekārtas, cauruļvads un ieguves sistēmas Teksasā, Oklahomas štatā un Kanzasas štatā, kā arī 46 asfalta termināļi 23 ASV štatos.

Darījumu 25 miljonu ASV dolāru apmērā par Antverpenes uzņēmumu iegādi, atskaitot inventāra izmaksas, „Vitol Group” plāno noslēgt līdz gada beigām, kad tiks saņemtas atļaujas no Eiropas Savienības. Savukārt ”SemGroup Energy Partners G.P.” darījuma finansiālie nosacījumi līdz darījuma pabeigšanai netiks atklāti.
1966. gadā „Vitol Grupa”, kas ir AS „Ventspils nafta” 47,89 % akciju un SIA „Ventspils nafta termināls” 49 % akciju īpašnieks, darbību uzsāka kā naftas produktu tirgotājs Roterdamā. Šobrīd pasaulē lielākās, privātās enerģijas tirdzniecības kompānijas pamatbizness ir jēlnafta un naftas produkti. „Vitol Group” nodarbojas arī ar dabasgāzes, enerģijas, cukura, krāsaino metālu, akmeņogļu, ķimikāliju un oglekļa emisiju tirdzniecību. Turklāt kompānija ir aktīva kravas pārvadājumu nozarē, ārkārtīgi ietekmīga naftas termināļu biznesā, kur ražīgumu tuvāko četru gadu laikā divkāršos, izmantojot nozīmīgus termināļus Roterdamā un Amsterdamā, kā arī 2010. gada sākumā atklājot jaunu termināli Floridā. „Vitol Group” ir arī nozīmīga loma naftas izpētes un ražošanas tirgū, to skaitā Filipīnās, Kazahstānā, Krievijā un Ganā.

Vairāk informācijas par kompāniju „Vitol Group” interneta vietnēs: www.vitol.com,  www.vtti.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses