Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

PR: "Zemnieku saeima" kongresā diskutēs, kā lauksaimniecībā strādāt tālāk

Piektdien, 13.martā, Bulduros notiks biedrības „Zemnieku saeima” (ZSA) kongress.

ZSA priekšsēdētājs Juris Lazdiņš stāsta: „Risinājumus ekonomiskajai valsts līmenī vēl aizvien neredz. Šobrīd sabrūk arī zemkopības nozare un visa dzīve un infrastruktūra Latvijas laukos, jo lauksaimnieciskā darbība ir galvenais ienākumu avots lauku teritorijās. Ir nepieciešami scenāriji nozares turpmākajai darbībai, taču to šobrīd nav. Šajā brīdī cerības liekamas vairs tikai uz pašu lauku saimnieku uzņēmību un jaunām idejām.”

ZSA priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja saka: „Desmit gadu laikā mūsu organizācija ir attīstījusies, daudz izdarījusi, un ir spējusi ļoti veiksmīgi aizstāvēt savu biedru intereses. Taču priekšā ir gana lieli izaicinājumi, jo arī zemkopības sektoram ir jāatrod risinājumi, kā izdzīvot jaunajos ekonomiskajos apstākļos. Šā brīža situācijā ir nepieciešama lauksaimnieku vienota un koordinēta rīcība, un skaidrs skatījums uz notiekošo.”

„Tiek plānots nākamais valsts budžeta samazinājums. To nedrīkst īstenot mehāniski, jāvērtē, kā no budžeta samazinājuma iegūt. Šis ir tas brīdis, kad varam pēc būtības izanalizēt, kas darāms birokrātijas mazināšanai, un kā atslogot lauku uzņēmējus, tādējādi veicinot ražošanu,” tā Juris Lazdiņš.

Kongresa darba kārtība plānota divās daļās. Pirmajā daļā paredzētas biedrības valdes un priekšsēdētāja vēlēšanas un ziņojumi par paveikto. Otrajā daļā, kuras sākums būs plkst. 12.30, notiks paneļdiskusija par nozares turpmāko darbību un situācijas attīstību laukos. Paneļdiskusijā piedalīsies Zemkopības ministrijas valsts sekretāre Dace Lucaua, finanšu ministra padomnieks Andris Miglavs, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas fakultātes dekāne Irina Pilvere un Zemnieku saeimas priekšsēdētājs Juris Lazdiņš. Pasākumā aicināts piedalīties arī zemkopības ministra amata kandidāts Jānis Dūklavs.

Kongress notiks Jūrmalā, Bulduru dārzkopības vidusskolā, Viestura ielā 6, sākums plkst. 10.00.

„Zemnieku saeima” ir spēcīgākā tirgus orientēto lauksaimnieku organizācija, kas apvieno gan mazas, gan vidējas, gan lielas saimniecības no visām nozarēm un visiem Latvijas rajoniem, galvenokārt ģimenes saimniecības. Biedrību 1999. gadā dibināja 134 saimniecības, taču gadu gaitā biedru skaits ir pieaudzis līdz 797 biedriem 2009. gada martā. Organizācijas biedri apsaimnieko 270 345 hektārus lauksaimniecības zemes, saražo 46 % no Latvijas graudu kopražas un 53% no Latvijā saražotā rapša, nodarbina 3541 darbiniekus. Jau desmit gadus „Zemnieku saeima” pārstāv ražojošo saimniecību intereses nozares lēmumu pieņemšanas procesos, kā arī izglīto un informē lauksaimniekus.

Informāciju sagatavoja
Lāsma Zuzāne
Zemnieku saeimas sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 29548444, 67027044
www.zemniekusaeima.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses