Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Pure Food" šogad vēlas dubultot vietējo svaigo ogu iepirkuma apmērus

Latvijas ogu un augļu pārstrādātājs "Pure Food" šogad vēlētos dubultot vietējo svaigo ogu iepirkuma apmērus, pavēstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aigars Balodis.

Viņš pavēstīja, ka uzņēmums pērn no vietējiem piegādātājiem iegādājās nepilnas 300 tonnas svaigo ogu jeb 14% no nepieciešamā gada patēriņa uzņēmumā. "2009.gadā vietējo ogu iepirkumu apjomu varētu dubultot, ja būtu atbilstošs konkurētspējīgs piedāvājums no Latvijas zemniekiem. Līdz šim vietējā tirgū iegādājāmies visas mūsu uzņēmumam piedāvātās vietējās ogas, kas atbilda kvalitātes un cenas prasībām. Patīkami, ka tieši notiekošās krīzes laikā vietējie piegādātāji ir daudz motivētāki izvērtēt izejvielu ražošanu un piegādi mūsu uzņēmumam," viņš klāstīja.

Balodis norādīja, ka "Pure Food" jau ticies ar Latvijas zemniekiem un iepazīstinājis ar uzņēmuma 2009.gada plāniem. "Uzreiz pēc tikšanās ar zemniekiem tika parakstīti pirmie līgumi par ogu piegādēm uzņēmumam," viņš norādīja.

""Pure Food" vienmēr ir centies savu iespēju robežās atbalstīt vietējos Latvijas piegādātājus. Un 2009.gads ir jaunu iespēju gads, kurā uzņēmums ir gatavs iepirkt visas svaigās ogas no Latvijas zemniekiem, kuri varēs izpildīt Eiropas tirgū noteiktās kvalitātes un cenas prasības," Balodis pauda.

2009.gadā uzņēmums ir paredzējis eksportēt vairāk nekā 70% no saražotās produkcijas, īpaši attīstot sadarbību ar klientiem Skandināvijas valstīs un Krievijā. Tāpat uzņēmums šogad iecerējis kāpināt apgrozījumu līdz 12 miljoniem latu.

"Pure Food" ir viens no lielākajiem augļu un dārzeņu pārstrādātājiem Latvijā. Uzņēmuma īpašnieki ir Latvijas privātpersonas. 2008.gadā uzņēmuma apgrozījums pieauga par 10% un bija 10,5 miljoni latu, savukārt peļņa pieauga vairākas reizes un bija 273 tūkstoši latu. Uzņēmums pērn eksportēja 60% no saražotā uz Zviedriju, Somiju, Krieviju, Igauniju, Lietuvu un Poliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses