Viņa informēja, ka atkārtotās pārbaudes laikā PVD pārliecinājās, ka "Daugavpils gaļas kombināts" ir novērsis iepriekšējās pārbaudēs konstatētās neatbilstības. Līdz ar to uzņēmumam ļauts pilnībā atjaunot ražošanu, atsākot arī tādu produktu ražošanu, kam nav nepieciešama termiskā apstrāde augstā temperatūrā.
Iepriekš "Daugavpils gaļas kombināts" drīkstēja ražot tikai tos gaļas produktus, kurus apstrādā termiski virs +72 grādu temperatūras.
Jau vēstīts, ka PVD marta vidū apturēja "Daugavpils gaļas kombināta" darbību, jo pārbaudes laikā tika konstatēti vairāki pārkāpumi, turklāt uzņēmumā paņemto cūku aknu un liellopu tauku paraugos tika konstatētas listērijas jeb "Listeria monocytogenes", kas izraisa listeriozi - netipisku pārtikas infekciju, kuras klīniskās izpausmes parasti nav saistītas ar kuņģa-zarnu traktu, bet citu sistēmu bojājumiem (meningīts, spontāns aborts u.c.).
24.martā pēc atkārtotas pārbaudes uzņēmumā PVD atļāva uzņēmumam atsākt ražot gaļas produktus, kurus apstrādā termiski virs +72 grādu temperatūras.
Pērn 12.jūnijā tiesa atzina "Daugavpils gaļas kombinātu" par maksātnespējīgu. Uzņēmuma kreditori gan akceptējuši sanācijas plānu, kas paredz, ka tuvāko piecu gadu laikā uzņēmumam jāatmaksā visi parādi. "Daugavpils gaļas kombināta" vienīgais īpašnieks ir uzņēmums "Uvic".