Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

PVD atļauj "Daugavpils gaļas kombinātam" pilnībā atjaunot ražošanu

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pēc atkārtotas pārbaudes atļāvis "Daugavpils gaļas kombinātam" pilnībā atjaunot ražošanu, pavēstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Viņa informēja, ka atkārtotās pārbaudes laikā PVD pārliecinājās, ka "Daugavpils gaļas kombināts" ir novērsis iepriekšējās pārbaudēs konstatētās neatbilstības. Līdz ar to uzņēmumam ļauts pilnībā atjaunot ražošanu, atsākot arī tādu produktu ražošanu, kam nav nepieciešama termiskā apstrāde augstā temperatūrā.

Iepriekš "Daugavpils gaļas kombināts" drīkstēja ražot tikai tos gaļas produktus, kurus apstrādā termiski virs +72 grādu temperatūras.

Jau vēstīts, ka PVD marta vidū apturēja "Daugavpils gaļas kombināta" darbību, jo pārbaudes laikā tika konstatēti vairāki pārkāpumi, turklāt uzņēmumā paņemto cūku aknu un liellopu tauku paraugos tika konstatētas listērijas jeb "Listeria monocytogenes", kas izraisa listeriozi - netipisku pārtikas infekciju, kuras klīniskās izpausmes parasti nav saistītas ar kuņģa-zarnu traktu, bet citu sistēmu bojājumiem (meningīts, spontāns aborts u.c.).

24.martā pēc atkārtotas pārbaudes uzņēmumā PVD atļāva uzņēmumam atsākt ražot gaļas produktus, kurus apstrādā termiski virs +72 grādu temperatūras.

Pērn 12.jūnijā tiesa atzina "Daugavpils gaļas kombinātu" par maksātnespējīgu. Uzņēmuma kreditori gan akceptējuši sanācijas plānu, kas paredz, ka tuvāko piecu gadu laikā uzņēmumam jāatmaksā visi parādi. "Daugavpils gaļas kombināta" vienīgais īpašnieks ir uzņēmums "Uvic".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses