Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

"Rīgas dzirnavnieks" aicina Rīgas domi piešķirt nekustamā īpašuma nodokļa atlaides

Graudaugu pārstrādātājs Rīgas dzirnavnieks pirmdien izplatījis paziņojumu, kurā aicina Rīgas mēru un vicemēru ar reāliem darbiem atbalstīt ražotājus pilsētā un piešķirt tiem nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atlaides saskaņā ar likumā noteiktajām pašvaldības pilnvarām.

Pēc Rīgas dzirnavnieka ģenerāldirektora Sanda Jansona domām, tas veicinātu ne tikai pašmāju ražotāju attīstību, bet arī būtu pozitīvs signāls ārzemju investoriem par ražošanas uzsākšanu Latvijā vai esošu ražotņu nepārcelšanu citviet.  

Uzņēmums abām amatpersonām nosūtījis attiecīgu vēstuli.

Rīgas dzirnavnieks atgādina, ka saskaņā ar likuma normām pašvaldības pēc saviem ieskatiem var piešķirt nodokļu atvieglojumus atsevišķām NĪN maksātāju kategorijām, piemēram, ražotājiem, 90%, 70%, 50% vai 25% apmērā no aprēķinātās nodokļa summas.

"Ņemot vērā, ka ražotāji ir lieli nodokļu maksātāji pilsētai un rūpniecība ir noteikta par prioritāru tautsaimniecības nozari, sagaidām arī lielāku atbalstu no pašvaldības. Katrā ziņā Rīgā rūpnieku ieguldījums pilsētas nodokļa budžetā un nodarbinātības veicināšanā ir lielāks, nekā dažām šobrīd Rīgas domes atbalstītajām nozarēm. Tāpēc tā vietā, lai meklētu mistiskus investorus un virzītu šajā brīdī neproduktīvas nozares, aicinām Ušakova un Šlesera kungus noteikt ražotājiem Rīgā atlaides NĪN zemei un ēkām," savu pozīciju skaidro S.Jansons.

Rīgas dzirnavnieka ražotnes platība ir 54 000 kvadrātmetri, kopējās teritorijas platība aizņem deviņus hektārus. Uzņēmums ir aprēķinājis, ka šogad par NĪN tiks nomaksāts vairāk nekā 50 000 latu pašvaldības budžetā, kas ražotājam ir lielas izmaksas un sadārdzina produkcijas pašizmaksu, skaidro uzņēmums.

Pērn ražotājs nodokļos nomaksājis 2,8 miljonus latu. Uzņēmums nodrošina darbu 90 darbiniekiem. Apgrozījums – 15,1 miljoni latu, no kura 30% veido eksports.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses