Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rudenī Rīgā notiks Krievijas uzņēmēju izstāde un starptautisks biznesa forums

„Nesen notikušajā Krievijas-Latvijas, Latvijas-Krievijas sadarbības padomes sēdē Maskavā, kur biju uzaicināts piedalīties kopā ar LR vēstnieku Krievijā Andri Teikmani, Krievijas puse skaidri apliecināja savu ieinteresētību veidot daudz ciešākas biznesa partnerattiecības ar mūsu valsts uzņēmējiem. Lai to veicinātu, šī gada rudenī - no 18. līdz 21. septembrim Rīgā notiks Krievijas uzņēmēju izstāde un biznesa  forums”, informē Andris Gūtmanis, LTRK valdes priekšsēdētājs un Latvijas-Krievijas sadarbības padomes izpilddirektors.

Būtiski, ka šī būs pirmā mūsdienu Krievijas starpnozaru rūpniecības izstāde Latvijā. Kaimiņvalsts uzņēmēji ir iecerējuši šādas izstādes nākotnē organizēt ikgadēji.

Izstādes organizēšanu atbalsta Krievijas Federācijas Tirdzniecības un rūpniecības palāta, Krievijas rūpnieku un uzņēmēju savienība, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Latvijas Darba Devēju konfederācija u.c.

Paredzams, ka izstādes un biznesa foruma dalībnieku spektrs būs visai plašs - gan abu valstu parlamenta un valdības augstākā līmeņa pārstāvji, gan liels skaits Krievijas uzņēmumu, kas ir ieinteresēti rast biznesa partnerus savu preču un pakalpojumu noieta tirgus paplašināšanai. Pasākums sniegs plašas iespējas tiešo biznesa kontaktu veidošanā arī Latvijas uzņēmējiem.

„Es uzskatu, ka brīdī, kad Krievija tiecas apgūt Eiropas tirgu un visa pasaule - Krievijas tirgu, mūsu valsts ģeogrāfiskais novietojums ir kā nekad agrāk izdevīgs mūsu pašu interešu īstenošanai! Tā kā LTRK ir viens no šī pasākuma organizatoriem, es aicinu ikvienu Latvijas uzņēmēju, arī tos, kuri tikai gatavojas kļūt par LTRK biedriem, informēt mūs par savu ieinteresētību sadarbības veidošanā ar Krievijas kolēģiem. Savlaicīga interešu apzināšana un informācijas apmaiņa ļaus gūt lielāku labumu no pasākuma ikvienam,” aicina Andris Gūtmanis.

Vērtējot pārmaiņas Latvijas un Krievijas attiecībās pēdējā gada laikā, Andris Gūtmanis saka: „Ledus ir izkustējies! Barjera - ilgstoši neparakstītais robežlīgums - vairs nepastāv. Apmaiņu ar populistiskiem pārmetumiem nomainījusi uz savstarpējām ekonomiskajām interesēm balstīta diskusija. Protams, vēl pastāv problēmas, piemēram, autopārvadātājiem ar robežu šķērsošanu, taču arī šajā jomā jaušama ieinteresētība rast risinājumu.”

Plašāka informācija:
Jeļena Ponomarjova
Latvijas-Krievijas sadarbības padomes sekretāre
Tālr. 67 83 08 11
e-mail: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses