Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Samazinājies SAF kopējais apgrozījums; Amerikā audzis uz pusi

AS SAF Tehnika 2011./2012. finanšu gada otrā ceturkšņa neauditētais neto apgrozījums bija 2.44 miljoni latu, uzrādot samazinājumu par 18% salīdzinājumā ar iepriekšējā finanšu gada otro ceturksni un atspoguļojot globālajā telekomunikāciju tirgū novērojamo attīstības projektu samazinājumu finansējuma trūkuma dēļ, kā arī cenu samazināšanas tendences aizvien pieaugošās konkurences apstākļos.

AS SAF Tehnika 2011./12. finanšu gada 6 mēnešu neauditētais neto apgrozījums bija 5.33 miljoni latu, kas ir 87% no iepriekšējā finanšu gada pirmo 6 mēnešu ieņēmumiem. Ieņēmumu samazinājums bija novērojams gan Eiropas un NVS, gan arī Āzijas un Āfrikas pārdošanas reģionos. Turpretī izteikta pozitīva tendence novērojama Amerikas reģionā, kur apgrozījums pieaudzis 2 reizes un 6 mēnešos bija 2.12 miljoni latu, sastādot 40% no neto apgrozījuma.

Savukārt, ieņēmumi Āzijas, Āfrikas un Tuvo Austrumu valstīs veidoja 33%, bet Eiropas un NVS reģionu ieņēmumi sastādīja 27% no neto apgrozījuma, tādējādi apliecinot Amerikas pārdošanas reģiona stratēģisko nozīmi. Meitas uzņēmuma SAF North America (ASV) nodibināšana, būtiskās investīcijas mārketingā SAF zīmola, produktu atpazīstamības veicināšanā, partneru tīkla izveidē, tīklu instalāciju un palaišanas pakalpojuma piedāvājums, kā arī SAF radīto produktu ražošanas uzsākšana Brazīlijā ir tie pasākumi, no kuriem sagaidāma atdeve arī turpmāk.

Sabiedrība 2011./12. gada 2.ceturksni noslēdza ar 67 527 latu peļņu, kas ir par 226 tūkstošiem latu, jeb četras reizes zemāks rezultāts nekā iepriekšējā finanšu gada 2. ceturksnī.

Sabiedrības neauditētais finanšu rezultāts par 2011./12. 6 mēnešiem bija peļņa 545 146 lati.

Sabiedrības finanšu stāvoklis ir stabils un mērķis ir tādu to arī noturēt. Tuvākās nākotnes rezultāts lielā mērā būs atkarīgs no tā, cik sekmīgi spēsim sasniegt klientus, kuri ir ieinteresēti Sabiedrības produktu un risinājumu piedāvājumā. Sabiedrības galvenie uzdevumi paliek nemainīgi - jaunu nākošās paaudzes bezvadu datu pārraides iekārtu izstrāde, vietējo pārstāvniecību stiprināšana mērķa tirgos, klientu apmierinātības līmeņa celšana un izcilu, visaugstākās kvalitātes līmeņa produktu ražošana. Esam pārliecināti, ka šī pieeja kopā ar pareizo produktu piedāvājumu veicinās Sabiedrības darbību ilgtermiņā un padarīs to mazāk atkarīgu no vispārējām tirgus svārstībām.

Neskatoties uz pozitīvo pārskata perioda rezultātu, valde nevar sniegt konkrētu prognozi par nākotnes pārdošanas apjomiem un darbības rezultātiem sakarā ar globālās finanšu situācijas un telekomunikāciju tirgus nenoteiktību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses