Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

"Swedbank" no Liepājas uzņēmēja Griģa vēlas piedzīt 1,5 miljonu latu parādu

"Swedbank" vērsusies Kurzemes apgabaltiesā ar prasību piedzīt no pazīstamā Liepājas uzņēmēja Andra Griģa un viņa sievas Antras Griģes 1,5 miljonu latu parādu, aģentūra BNS uzzinājusi Kurzemes apgabaltiesā.Banka savā prasībā lūdz arī atzīt par spēkā neesošu Griģu pāra laulības līgumu un nekustamā īpašuma atsavinājumu uz laulības līguma pamata.

Kā prasības nodrošinājumu banka vēlas ierakstīt ķīlas tiesību atzīmi uz vairāku īpašumu vienu pusi domājamo daļu.  "Swedbank" vērsusies pret 26 uzņēmēja Andra Griģa īpašumiem, lai nodrošinātu prasību par parāda piedziņu, tajā skaitā - pret īpašumiem Vaiņodes pagastā, ziņo Db.lv. Griģa ģimenei Vaiņodes pagastā pieder Lielbātas pils, cūkkopības komplekss, kā arī šeit notiek biogāzes ražotnes būvniecība.Laulības līgumu par visas mantas šķirtību Griģu pāris noslēdzis pagājušā gada vasarā.

Prasību tiesa plāno skatīt 18.maijā.

BNS norāda, ka Griģis iepriekšējos gados vairākkārt bija iekļauts Latvijas miljonāru un vislabāk pelnošo uzņēmēju sarakstā. Viņš darbojas dažādās nozarēs - gaļas pārstrādes ražošanā, viesnīcu biznesā, nekustamo īpašumu pārvaldīšanā, kā arī iznomāšanā un citās. Viņa uzņēmums "Vaiņodes bekons" apsaimnieko vienu no lielākajiem cūkkopības kompleksiem Latvijā.

Griģa uzņēmums "Livland Resort" Liepājā iepriekš plānoja attīstīt vērienīgu kūrorta centra - sanatorijas un SPA viesnīcas - būvniecības projektu. Taču pērn nelabvēlīgās ekonomiskās situācijas dēļ uzņēmums no šīs ieceres atteicās.

Martā Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa izbeidza ar Griģi saistītā uzņēmuma "Serviss RC" tiesiskās aizsardzības procesu. "Serviss RC" izveidots, reorganizējot uzņēmumu "Mēs Liepājai", kas iepriekš apsaimniekoja Liepājas tirdzniecības namu "Kurzeme" un viesnīcu "Līva".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses