Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Tiesā vēl nav saņemts Līvānu stikla ražotāja maksātnespējas pieteikums

Lai gan publiski izskanējusi informācija, ka pašreizējais Līvānu stikla ražotāja SIA "Lettglas" īpašnieks Preiļu rajona tiesā iesniedzis pieteikumu par ražotāja maksātnespēju, piektdien no rīta tāds vēl nebija saņemts, Dienai teica tiesā.

Preiļu rajona tiesas kancelejā norādīja, ka saskaņā ar likumu maksātnespējas pieteikums jāiesniedz tiesā personīgi. Tiesā gan atzina, ka, arī saņemot attiecīgu pieteikumu un dokumentus pa pastu, tiesa vērtētu, ko darīt tālāk, tomēr arī par šādu faktu patlaban nevarot runāt.

Laikraksts Dienas Bizness iepriekš ziņoja, ka "Lettglas" jaunā īpašnieka, uzņēmuma "Waterford Northeast Limited" rīkotājdirektors Haralds Linharts tiesai iesniegumu nosūtījis elektroniski, tomēr arī šādu faktu Dienai tiesā neapstiprināja.

Diena jau rakstīja, ka stikla ražošanas uzņēmums patlaban stāv tukšs. Pēc neoficiālām ziņām, uzņēmuma vērtīgākās iekārtas ir izvestas uz Ukrainu, tiesa, nav neviena, kas šo informāciju apstiprinātu.

Kā liecina Uzņēmumu reģistra dati, vairāk nekā desmit gadu rūpnīcā saimniekojusī Vācijas kompānija "Herner Glass" šā gada 28.martā 98,5% SIA "Lettglas" akciju Ls 827 300 vērtībā pārdevusi pirms mēneša nodibinātam Lielbritānijas uzņēmumam "Waterford Northeast Limited", kura pārstāvis rūpnīcā nav rādījies.

Lielā stikla ražošanas krāsns Līvānos apdzēsta jau kopš 15.aprīļa, atslēgta elektrība, pārtraukta dabasgāzes piegāde. Parāds par patērēto gāzi, pēc a/s "Latvijas gāze" sniegtās informācijas, sasniedzis 80 000 latu. Kā informē Nodarbinātības Valsts aģentūras Preiļu rajona filiāles Līvānu sektora vadītāja Antra Štoka, neviens darbinieks oficiāli nav atbrīvots, taču vairāki desmiti ir aizgājuši paši un reģistrējušies darba biržā. Pārējie izmantojot atvaļinājumu vai arī ik dienu nākot uz darbu atzīmēties. Cilvēki algu nav saņēmuši kopš februāra, tāpēc baidās ko iebilst.

Visu iepriekšējo gadu uzņēmums nav maksājis nekustamā īpašuma nodokli, tā parāds pašvaldībai sasniedzis 10 000 latu, tas palicis parādā arī SIA "Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecībai" 1986,30 latu apjomā.

Jaunā īpašnieka pārstāvis H.Linharts esot atsūtījis uzņēmumam vēstuli, kurā pausts, ka izmaiņas operatīvajā firmas darbībā nenotiks, bet aprīļa beigās būs nepieciešams samazināt (pārtraukt) ražošanu, lai varētu pārstrukturizēt uzņēmumu. Kas tiek domāts ar šo pārstrukturizāciju, Dienai neizdevās uzzināt, jo, sazvanīts birojā Londonā, H.Linharts nometa klausuli, paziņojot, ka nemaz nav īpašnieks un viņam neesot, par ko runāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses