Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Trikāta KS pērn darbojusies ar gandrīz 300 000 latu peļņu

Zemnieku kooperatīva Trikāta KS apgrozījums pērn bija 16,8 miljoni latu un provizoriskais pārpalikums jeb peļņa 295 tūkstoši latu, kas ir par 22% vairāk nekā gadu iepriekš. Veiksmīgi darbojušies arī zemnieku kooperatīvam piederošie SIA Trikātas siers un SIA Trikātas loģistika.

SIA Trikātas siers pēc krīzes laika zaudējumiem atkal strādā ar peļņu. Provizoriskie dati rāda, ka Trikātas siera pērnā gada apgrozījums bija 2,06 miljoni latu un peļņa no pamatdarbības – 8000 latu. Uzņēmums divu gadu laikā ir kļuvis par stabilu eksportētāju, uz Krieviju, Vāciju un citām valstīm izvedot 50% no saražotā. Trikātā ražotā siera izplatītājs SIA Trikātas loģistika aizvadīto gadu noslēdza provizoriski ar 610 tūkstošu latu lielu apgrozījumu un 26 tūkstošu latu lielu peļņu.

Ar labiem rezultātiem strādājuši arī lielākā daļa no kooperatīva Trikāta KS 230 biedriem. Pēc Lauksaimniecības Datu centra (LDC) informācijas, 6 no valstī 25 labāko un ražīgāko ganāmpulku īpašniekiem ir Trikāta KS biedri.

Izcilus rādītājus sasnieguši: Kokneses novada z/s Pilslejas - vidējais izslaukums 11 378 kg no govs gadā; Naukšēnu novada z/s Sporas - 10 809 kg no govs vidēji; Saldus novada z/s Brūzilas - 10 285 kg no govs vidēji; Krimuldas novada z/s Mazlauri - 10 189 kg no govs; Smiltenes novada z/s Pauri - 9 986 kg no govs un Siguldas novada z/s/ Jaunveltiņi - 9 926 kg no govs. Salīdzinājumam – vidējais izslaukums no govs valstī ir 6 128 kg piena.

"Kooperācija ir labākais veids, kā uzlabot saimniekošanas efektivitāti. Lielākā daļa no progresīvākajiem saimniekiem strādā kooperatīvos, kur, sadarbojoties vienam ar otru, mēs nesavtīgi dalāmies zināšanās par labākajām saimniekošanas metodēm. Arī kooperatīva palīdzība biedru apgādē ar precēm un materiāliem ir palīdzējusi zemniekiem strādāt labāk," stāsta Trikāta KS valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs.

"Nodrošināsim preču piegādi zemniekiem par izdevīgām cenām, mērķtiecīgi atjaunosim piena savākšanas autotransporta parku un gādāsim par sekmīgu Trikātas siera darbību. Šā gada prioritāte ir SIA Latvijas piens piena pārstrādes rūpnīcas pirmās kārtas pabeigšana un ražotnes darbības uzsākšana šā gada pirmajā pusē," norāda kooperatīva direktors un Trikātas siers valdes priekšsēdētājs Raimonds Freimanis.

Paredzams, ka stabilitāte piena tirgū, ļaus nodrošināt arī stabilus ienākumus kooperatīva Trikāta KS biedru saimniecībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses