Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Ušča atkāpjas no Piensaimnieku savienības vadītāja amata

Otrdien par atkāpšanos paziņojis Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) valdes priekšsēdētājs Arvīds Ušča, kas kā iemelsu minējis "nespēju strādāt piensaimniecības labā, ņemot vērā valsts institūciju ieilgušo bezdarbību attiecībā uz šo tautsaimniecības nozari", teikts paziņojumā.

Par LPCS valdes priekšsēdētāju A.Ušča tika ievēlēts 2006.gadā.

Paziņojumā presei A.Ušča norāda, ka atbalsts eksportam un eksporta garantijas līdz šim ir bijusi formalitāte. "Uzņēmēji šajos gados ir strādājuši reālās ekonomikas apstākļos, bet ierēdņi - statistikai. Nav arī normāla situācija, ka par palīdzību tautsaimniecībai un tās glābšanu tiek saukti ikdienas pienākumi, darāmi neatkarīgi no situācijas ekonomikā un arī tā dēvētajos treknajos gados," uzskata līdzšinējais savienības vadītājs.

"Tiek runāts par to, ka tautsaimniecība tiks atbalstīta ar vairāk nekā 600 miljoniem latu. Pēc būtības izskatās, ka tas ir virtuāls skaitlis un domāts, lai finansu sistēma varētu nopelnīt, nevis patiešām šis finansējums tiks pārstrādes uzņēmumiem," pamatojot atkāpšanos no amata, norāda A.Ušča. Viņš uzskata, ka arī vakar notikusī sanāksme ar premjeru, piena ražotājiem un pārstrādes uzņēmumu pārstāvjiem parādīja, ka valdībai nav ne mazākās intereses iet pretī piena ražošanas un pārstrādes industrijai.

A.Ušča bijis Rīgas piensaimnieka akcionārs un valdes priekšsēdētājs. 2006.gadā atstājis valdes priekšsēdētāja amatu pēc uzņēmuma īpašnieku maiņas un pildījis uzņēmuma valdes konsultanta pienākumus. 2007.gada februārī kļuvis par SIA Piensaimnieku laboratorija padomes priekšsēdētāja vietnieku.

LPSC pārstāv piena pārstrādes uzņēmumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses