Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Valmierā uzstāda vienu no augstākajiem ražošanas objektiem Latvijā

26.februārī, plkst.10.00 Valmierā, Cērpu ielā (blakus A/S Valmieras stikla šķiedra administratīvajam korpusam), īstenojot 15 miljonu eiro vērto investīciju projektu - gaisa sadales rūpnīcas celtniecību, SIA AGA uzstādīja aukstuma torni. Torņa augstums ir 33 m augsts un tas sver aptuveni 70 tonnas.

“Aukstuma tornis ir funkcionāli svarīgākā daļa skābekļa ražošanā, jo tajā destilācijas procesā tiek iegūts tīrs skābeklis. Tornis konstruēts tā, lai ražošanas process varētu notikt mīnus 200 grādu temperatūrā. 27. un 28. februārī mēs saņemsim arī tvertnes saražotā skābekļa uzglabāšanai” saka Olavs Ķiecis, AGA SIA ģenerāldirektors.

Ražotne Valmierā būs pirmā gaisa gāzu sadales rūpnīca Baltijas valstīs. Līdz šim AGA klientus Latvijā apkalpoja, skābekli un slāpekli importējot no kompānijas rūpnīcām ārvalstīs. Vietējās gāzes ražotnes izveide garantēs stabilu vietējā tirgus apgādi ar skābekli un slāpekli, piedāvājot vēl labāku apkalpošanu un ātrāku piegādi. Perspektīvā iecerēts, ka jaunā rūpnīca apkalpos ne tikai visas Baltijas valstis, bet arī citas tuvākās kaimiņzemes – Krieviju, Baltkrieviju u.c. Rūpnīcu plānots pabeigt 2007. gada vasarā.


AGA SIA ir Latvijas vadošais uzņēmums rūpniecisko un medicīnisko gāzu jomā, apkalpojot vairāk kā 10 000 klientu. Uzņēmums Latvijā darbojas kopš 1992.gada un ietilpst Eiropas otrā lielākā gāzu koncerna Linde Gas sastāvā. AGA SIA ir sertificēts atbilstoši ISO 9001 un OHSAS 18000 kvalitātes standartu prasībām.


Sīkāka informācija:
Kitija Laiviņa
AGA SIA mārketinga komunikāciju speciāliste
Tālr. 7023939
Tālr. 6594499

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses