Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Valmieras piens" pērn strādāja ar 32,5 miljonu latu apgrozījumu

Piena pārstrādes uzņēmums "Valmieras piens" 2008.gadā strādāja ar 32,5 miljonu latu apgrozījumu, kas ir gandrīz tikpat, cik gadu iepriekš, informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis.

Viņš norādīja, ka 2008.gadā "Valmieras piens" attīstībā ieguldīja pusotru miljonu latu. "Lielākās no investīcijām - pilnpiena produktu ražošanas ceha rekonstrukcijā," teica Gulbis. Pērn investēts arī jaunas "Tetra Top" iepakojuma līnijas ieviešanā.

"Attiecībā uz 2009.gada plānotajiem rezultātiem, ņemot vērā pašreizējo nestabilo ekonomisko situāciju, patlaban to būtu pāragri prognozēt, jo galvenais uzdevums ir noturēties tirgū," atzina Gulbis.

Viņš pastāstīja, ka uzņēmuma prioritāšu augšgalā patlaban ir produktu portfeļa paplašināšana, eksports un distribūcijas kanālu attīstīšana vietējā tirgū. "Šogad lielākie ieguldījumi paredzēti ražošanas attīstībā un energoefektivitātes uzlabošanā. Tajā pašā laikā attiecībā uz investīciju politiku vēlamies aktualizēt jautājumu par valsts nepārdomāto sistēmu šajā jomā. Piemēram, investīciju saņemšanas kārtību," klāstīja "Valmieras piena" vadītājs.

"Patlaban spēkā esošās normas paredz, ka Eiropas Savienības līdzekļus varam saņemt tikai pēc projekta realizācijas, kas ir visai absurdi," Gulbis uzskata.

2007.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 32,88 miljoni latu, kas ir par 1,2% vairāk nekā 2006.gadā, turklāt uzņēmums strādāja ar 779 000 latu peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

"Valmieras piens" dibināts 1971.gadā, bet kopš 1993.gada tas strādā kā slēgta akciju sabiedrība. Par uzņēmuma īpašniecēm pagājušā gada vasarā pastarpināti kļuva ekspremjera Andra Šķēles sieva un meitas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses