Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Valmieras stikla šķiedras" peļņa pirmajā pusgadā - Ls 625 000

A/s "Valmieras stikla šķiedra" šā gada pirmajā pusē strādāja ar tīro peļņu 625 000 apmērā. Tas ir par 17,2% mazāk nekā pērnā gada attiecīgajā laika posmā, taču ievērojami vairāk, nekā uzņēmums bija plānojis, liecina Rīgas Fondu biržā iesniegtais uzņēmuma neauditētais finanšu pārskats.

Uzņēmumam izdevies nopelnīt par 936 000 latu vairāk nekā plānots iepriekš, jo faktiskās izmaksas bija mazākas nekā plānots.

"Valmieras stikla šķiedras" apgrozījums sešos mēnešos bija 20,588 miljoni latu, kas ir par 8,8% vairāk nekā pērn attiecīgajā laika posmā.

Kompānija stikla šķiedru un tās izstrādājumus realizē Eiropā, ASV, Japānā, Kanādā, Austrālijā, Krievijā, Ukrainā  un Baltijas valstīs - kopumā 29 valstīs 93 klientiem. 71% produkcijas tika pārdots ES valstīs, bet kopumā eksportēti tiek  94% ražotās produkcijas.

Lai  palielinātu ražošanas potenciālu, agada pirmajā pusē ražošanas ēkās, mašīnās un tehnoloģiskajās iekārtās investēti 0,36 miljoni latu.

No 2008.gadā realizētās produkcijas galveno īpatsvaru vērtības izteiksmē veido stikla šķiedras audumi (58%) un  stikla šķiedras diegi, rovingi (37%).

Šogad uzņēmums plāno pārdot produkciju par 41,3 miljoniem latu un gūt tīro peļņu 20 000 latu apmērā.

Pērn otrajā pusgadā kompānija uzsākusi darbu pie informācijas tehnoloģiju modernizācijas, lai celtu ražošanas efektivitāti un palielinātu strādnieku darba ražīgumu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses