Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

East Capital Real Estate Fund IV par 83 miljoniem eiro iegādājies Rimi Baltic loģistikas centru

Nekustamo īpašumu investīciju fonds East Capital Real Estate Fund IV un ICA Gruppen ietilpstošais Rimi Baltic ir noslēguši līgumu, ar kuru East Capital Real Estate Fund IV par 83 miljoniem eiro iegādājas Rimi Baltic loģistikas un biroju centru Augusta Deglava ielā, Rīgā, informēja East Capital Real Estate Fund IV pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka šis pirkums ir 2023.gada lielākais nekustamo īpašumu darījums Latvijā un lielākais loģistikas ēkas iegādes darījums Baltijā.

"Rimi Baltic" loģistikas centrs ir 94 000 kvadrātmetru liela celtne ar tai klāt esošo teritoriju aptuveni 17 hektāru platībā. 

Loģistikas centra līdzšinējais īpašnieks bija "ICA Gruppen" ietilpstošais mazumtirdzniecības uzņēmums "Rimi". Tas vienlaikus ir gan galvenais "Rimi" reģionālais birojs, gan arī produkcijas izplatīšanas centrs, no kura tiek koordinētas visas galvenās aktivitātes Baltijas reģionā. "Rimi" arī turpmāk paliks vienīgais centra nomnieks un jau ir parakstījis nomas līgumu uz 15 gadiem ar "East Capital Real Estate".

"East Capital Real Estate" vadītājs Latvijā Māris Smiltenieks norāda, ka iegādes darījums vēl vairāk nostiprinās "East Capital Real Estate" pozīcijas kā viena no vadošajiem modernu loģistikas ēku nodrošinātājiem Baltijas valstīs.

2020.gadā īpašums tika pilnībā renovēts un būtiski paplašināts. Tika uzlabota arī enerģijas klasifikācija, tostarp 2024.gadā ekspluatācijā tika nodots divu megavatu saules enerģijas parka projekts uz jumta, kas vēl vairāk uzlabo ēkas ilgtspējības profilu.

"Rimi Baltic" vadītājs Giedrjus Bandzevičs skaidro, ka darījums atbrīvos kapitālu "Rimi Baltic" īpašnieka "ICA Gruppen" neto parāda samazināšanai. 

Darījuma finansētājs ir "Swedbank". Iegādes procesu konsultēja advokātu birojs "Vilgerts", "Ernst & Young" un "Industry Service Partner" no pircēja puses un advokātu birojs "Sorainen" no pārdevēja puses.

"East Capital Real Estate" ir nekustamo īpašumu pārvaldnieks, kas galvenokārt investē komerciālos objektos biroju, loģistikas un mazumtirdzniecības segmentā Baltijā un Centrāleiropā. "East Capital Real Estate" pārvalda trīs fondus un vienu investīciju mandātu, kura kopējā īpašuma vērtība ir 500 miljoni eiro un kas sadalīts 22 īpašumos ar iznomājamo platību 360 000 kvadrātmetru.

"East Capital Real Estate IV" darbību sāka 2019.gada beigās. "Rimi Baltic" loģistikas centra iegāde ir līdz šim lielākais "East Capital Real Estate" darījums un devītais ieguldījums "East Capital Real Estate Fund IV". Fonds plāno ieguldīt vismaz 400 miljonus eiro. "East Capital Real Estate" darbojas Stokholmā, Tallinā, Rīgā un Viļņā.

"East Capital Real Estate" ietilpst "East Capital Group" - neatkarīgā aktīvu pārvaldītāju grupā no Zviedrijas, kas tirgū darbojas kopš 1997.gada, piedāvājot dažādas ieguldījumu iespējas.

Mazumtirgotāja "Rimi Baltic" apgrozījums Baltijas valstīs šogad deviņos mēnešos bija 1,332 miljardi eiro, kas ir par 5,9% vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, teikts "Rimi Baltic" īpašnieka Zviedrijas koncerna "ICA Gruppen" pārskatā.

Septembra beigās "Rimi Baltic" pārvaldīja 304 veikalus, no kuriem 138 bija Latvijā, 85 veikali bija Igaunijā un 81 veikals bija Lietuvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses