Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Circene dalīs zupu, Grigalis strādās patversmē, bet Kivičs dziedās slimnīcas bibliotēkā

Atzīmējot Starptautisko brīvprātīgā darba dienu pirmdien, 5. decembrī, vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki kļūs par brīvprātīgajiem.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) kopā ar nevalstiskajām organizācijām un visdažādāko nozaru pārstāvjiem - politiķiem, aktieriem, mūziķiem, sportistiem un daudziem citiem - veltīs vienu stundu darbam organizācijās un iestādēs, kur brīvprātīgo darbam ikdienā ir neatsverama nozīme. Viņiem pievienoties un uzzināt, kas nepieciešams, lai oficiāli kļūtu par brīvprātīgo, aicināts ikviens interesents.

"Noslēdzot šo gadu, gribam aicināt iesaistīties un ar savu darbu veidot labāku apkārtni, pilsētu un valsti. Latvijā ir ļoti daudz biedrību, iestāžu, organizāciju, kuru pastāvēšana bez brīvprātīgo atbalsta nemaz nav iedomājama. Ar šo Vislatvijas akciju vērsīsim sabiedrības uzmanību ne tikai uz brīvprātīgā darba iespējām, bet arī skaidrosim brīvprātīgo piesaistes procesu," stāsta IZM pārstāve Diāna Sīmansone.

No plkst.9.00 līdz 10.00 veselības ministre Ingrīda Circene kopā ar Izglītības un zinātnes ministrijas Politikas koordinācijas departamenta direktori Daci Ratnieci un biedrības Latvijas Samariešu apvienība brīvprātīgo darba koordinatori Lauru Bulmani palīdzēs izdalīt zupu maznodrošinātajiem iedzīvotājiem žēlsirdības misijā Dzīvības ēdiens zupas virtuvē Kr. Barona ielā 56, Rīgā.

No plkst.11.00 līdz 12.00 aerobikas trenere Inese Ļubinska kopā ar Rīgas aktīvo senioru aliansi RASA dalībniekiem vadīs rīta rosmi dienas centra Ābeļzieds apmeklētājiem Dzirciema ielā 24, Rīgā.

No plkst.14.00 līdz 15.00 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, Saulaino dienu bibliotēkā viesosies mūziķis Andris Kivičs, kurš sniegs koncertu mazajiem un lielajiem pacientiem. Kopā ar mūziķi pie bērniem viesosies arī Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas nodaļas vadītāja Diāna Sīmansone un biedrības Latvijas Bērnu un jauniešu forums valdes priekšsēdētāja Inete Ielīte.

No plkst.15.00 līdz 16.00 TV raidījumu vadītājs Māris Grigalis un psihoterapeite Aina Poiša kopā ar Eiropas Brīvprātīgā darba gada labās gribas vēstnieci Lindu Kuikulīti veltīs savu laiku darbam dzīvnieku patversmē Ulubele.

No plkst.15.00 līdz 16.00 Dailes teātra aktrise un gleznotāja Elīna Dzelme iejutīsies ekskursiju gida lomā iejutīsies un dalīsies gleznošanas pieredzē ar Latvijas Nacionālais mākslas muzeja apmeklētājiem. Kopā ar viņu uz brīvprātīgo darbu aicinās biedrības IMKA Latvija prezidente Gunta Kelle.

No plkst.16.00 līdz 17.00 pie dienas centra Skudrupūznis (Vaidelotes iela 13, Rīga) bērniem un jauniešiem viesosies spēkavīrs Raimonds Bergmanis, kurš kopā ar Eiropas Brīvprātīgā darba gada labas gribas vēstnieku, Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības dibinātāju Māri Šlēziņu dalīsies sportista pieredzē.

Pierīgā Stopiņu novada jauniešu biedrība UPE īsteno projektu GODA LIETA būt brīvprātīgajam, iesaistot tajā dalībniekus no Stopiņu, Ropažu, Ādažu, Garkalnes un Salaspils novada, lai atzīmētu šo dienu, daloties pozitīvā pieredzē starp novadiem un gūstot jaunas zināšanas. Pasākums notiks Upesleju internātpamatskolā - rehabilitācijas centrā.

Nevalstisko organizāciju apvienība Jēkabpils NVO atbalsta centrs organizē forumu Palīdzi citiem un sev, esi brīvprātīgais! Jēkabpils un apkārtējo novadu iedzīvotājiem. Foruma darba kārtībā ir brīvprātīgo darba prakses stāstu izstāde, videofilma, informatīvi izglītojoša lekcija, diskusijas un darbs grupās. Pasākums notiks Jēkabpils pilsētas tautas namā.

Latgalē Latvijas Sarkanā Krusta Preiļu komiteja īsteno projektu Satikšanās, lai iedvesmotos, kā ietvaros tiks rīkots salidojums - konference, aicinot uz tikšanos Riebiņu novada iedzīvotājus, kas kaut reiz ir piedalījušies brīvprātīgo darbā. Pasākums notiks Riebiņu vidusskolā.

Zemgalē Jelgavas nacionālo kultūras biedrību asociācija īsteno projektu Jelgavas brīvprātīgais 2011, kā mērķis informēt un izglītot sabiedrību, godināt un izteikt pateicību brīvprātīgā darba darītājus. Pasākums notiks Sabiedrības integrācijas pārvaldē Jelgavā.

Latvijas Sarkanais krusts īsteno projektu Labā zvaigzne, kā mērķis ir godināt brīvprātīgā darba veicējus. Labā zvaigzne notiks piecās Latvijas Sarkanā krusta komitejās (Daugavpils un Ilūkstes, Ludzas, Rēzeknes, Krāslavas, Dagdas, Aglonas). Projekta ietvaros tiks izveidoti arī informatīvie stendi, izstādes un atvērtās durvju dienas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tirgus mostas no murkšķa dienas

Aprīlī pircēji Latvijā sākuši pieņemt atliktos lēmumus par mājokļu iegādi, bet mājokļu pārdevēji biežāk akceptē piedāvājumus samazināt cenas, liecina Latio jaunākais Mājokļu pircēju pārliecības inde...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses