Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Cūku importa aizliegums kaitēs Latvijas ekonomikai

Krievijas ieviestie dzīvnieku pagaidu importa aizliegumi ir nesamērīgi un neatbilst Pasaules tirdzniecības organizācijas (PTO) normām, kam Krievija pievienosies pēc iestāšanās PTO saistību ratifikācijas, norāda Latvijas Ārlietu ministrija.

Ministrija norāda, ka jau ir vērsusi Krievijas puses uzmanību uz šī lēmuma iespējamo negatīvo ietekmi uz Latvijas dzīvo cūku eksportētājiem, kā arī uzsver, ka turpinās paust savu nostāju Krievijas pusei, izmantojot pieejamos divpusējos un ES formātus.

Krievijas aizliegums dzīvo cūku importam no visām ES dalībvalstīm tiek pamatots ar ES uzņēmēju eksporta/importa prasību pārkāpumiem. Latvijas dzīvo cūku eksportētājiem šādi pārkāpumi nav konstatēti.

Krievija ir arī paplašinājusi aizliegumu attiecībā uz liellopu, aitu un kazu importu, saistībā ar Šmalenbergas vīrusa izplatības draudiem, kas no otrdienas tiks attiecināti uz visām ES dalībvalstīm (iepriekš atsevišķus ierobežojumus Krievija bija noteikusi liellopu, aitu un kazu importam no tām ES dalībvalstīm, kurās konstatēti Šmalenbergas vīrusa saslimšanas gadījumi).

Ārlietu ministrija norāda, ka Krievijas pagaidu aizliegums dzīvo cūku importam no ES dalībvalstīm būtiski ietekmēs Latvijas ekonomiskās intereses, jo dzīvās cūkas ir ceturtais nozīmīgākais Latvijas eksporta produkts uz Krieviju. 2011. gadā Latvija uz Krieviju eksportēja 16,3 tūkstošus tonnas dzīvo cūku 14 miljonu latu vērtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektroenerģijas balansēšanas tirgus nākotne

Latvijā ilgu laiku niecinātās un kritizētās, savulaik OIK apkarošanas rezultātā izslēgtās ar dabasgāzi darbināmās koģenerācijas stacijas tagad var izrādīties vērtīgs elektroenerģijas ba...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses