Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Hotel Bergs direktore: pietuvojamies pēdējo gadu labākajiem rādītājiem

Viesnīcas Hotel Bergs šī gada rādītāji pietuvojušies pēdējo gadu labākajiem rezultātiem, pastāstīja viesnīcas direktore Iveta Sprūdža.
Sprūdža norāda, ka šis gads gan viesnīcai, gan tās lauku rezidencei - Rūmenes muižai - bijis ļoti labs. Patlaban visbiežāk "Hotel Bergs" un Rūmenes muižu apmeklē Krievijas tūristi, kuri arī krīzes laikā varēja atļauties apmesties augstāka līmeņa naktsmītnēs. Tāpat apmeklētāju vidū ir arī daudz Pasaules Mazo luksusa viesnīcu alianses biedru valstu, piemēram, Vācijas, Austrālijas, Igaunijas, iedzīvotāju.

Viesnīcai izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Rīgas tūrisma attīstības biroju, kura rīkoto žurnālistu vizīšu viena no viesošanās vietām bijusi arī "Hotel Bergs", kas palīdzēja piesaistīt vēl papildu interesentus.

Sprūdža stāsta, ka daļa viesnīcas un arī tās lauku rezidences viesu ir uzņēmumi, kuri rīko seminārus, biznesa tikšanās vai komandas saliedēšanās pasākumus, daļa - individuālie ceļotāji. Piemēram, Rūmenes muižā bieži viesi ir Vācijas uzņēmēji, kas kopā ar saviem biznesa partneriem dodas atpūsties un izbaudīt piedāvātās medību iespējas.

"Lai piesaistītu klientus un veidotu popularitāti šādiem luksusa pakalpojumiem, mums vairāk jānopūlas, pārliecinot, ka arī Latvijā spējam piedāvāt augsta līmeņa atpūtu un nav jābrauc ārpus mūsu valsts robežām. Ļoti palīdz arī dalība Pasaules Mazo luksusa viesnīcu aliansē, ar kuras biedriem sadarbojamies un tādējādi piesaistām šo valstu interesentus," klāsta viesnīcas direktore.

Ekonomiskās lejupslīdes laikā viesnīcas vadība strādājusi pie cenu politikas maiņas. Lai nepazaudētu ne klientus, ne kvalitāti, bez viesnīcas pamata pakalpojumiem tika piedāvāti vēl papildu pakalpojumi, kā arī pārskatīts darbinieku noslogojums, nesamazinot stundas likmi.

Savukārt valdības pieņemtais lēmums glābt Latvijas nacionālo aviosabiedrību "airBaltic" gan viesnīcai, gan tūrisma nozarei kopumā bijis liels atvieglojums, taču Spūdža arī norāda, ka nevienu brīdi nav pieļāvusi domu, ka valdība būtu izlēmusi citādāk. Viņa piebilst, ka "airBaltic" bankrots viesnīcas darbību būtu ļoti ietekmējis, jo tās plašais lidojumu maršrutu klāsts ir viens no noteicošajiem faktoriem, kādēļ Latvija patlaban kļūst arvien populārāka.

Kā ziņots, 2010.gadā SIA "Hotel Bergs" strādājusi ar 1,38 miljonu latu apgrozījumu, bet 2009.gadā apgrozījums sasniedza 1,41 miljonu latu. 2009.gadu uzņēmums pabeidza ar 157 290 latu zaudējumiem, bet viesnīcas pārstāve Evita Upeniece pastāstīja, ka pērn SIA "Hotel Bergs" gadu pabeigusi ar peļņu.
Viesnīcas "Hotel Bergs" vidējais numuriņu noslogojums 2010.gadā bija 54%, kas ir par 6% vairāk nekā 2009.gadā, kad viesnīcā vidēji gadā bija aizņemti 48% numuriņu. Kopumā "Hotel Bergs" pagājušajā gadā apkalpojusi 10 971 viesnīcas viesi.

Viesnīca "Hotel Bergs" ir daļa no eklektisma stilā būvētā ēku kompleksa "Berga Bazārs" un darbojas kopš 2003.gada jūlija sākuma. 2008.gada maijā viesnīca "Hotel Bergs" uzņemta nelielo luksusa viesnīcu tīklā "Small Luxury Hotels of the World".

2009.gada jūlijā atvērta atjaunotā Rūmenes muiža Kandavas novada Rūmenē, kas ir "Hotel Bergs" lauku rezidence.

Kopējā muižas ansambļa platība ar 12 pieguļošajām ēkām savulaik veidojusi vairāk nekā 700 hektāru plašu teritoriju.

Rūmenes muižas ainavu parks ar 364 reto koku dārzu ir 7,8 hektārus liels, un to plānojis ainavu arhitekts Georgs Kufalts, kurš savulaik Rīgā veidojis Arkādijas parku un Viesturdārzu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Hotel Bergs" reģistrēta 2003.gadā un tās 100% daļu pieder Nikolajam Justam Karlsonam. 2008.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 1,67 miljoni latu un tas strādāja ar 88 100 latu zaudējumiem. 2007.gadā SIA "Hotel Bergs" apgrozīja 1,82 miljonus latu un nopelnīja 350 000 latu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektroenerģijas balansēšanas tirgus nākotne

Latvijā ilgu laiku niecinātās un kritizētās, savulaik OIK apkarošanas rezultātā izslēgtās ar dabasgāzi darbināmās koģenerācijas stacijas tagad var izrādīties vērtīgs elektroenerģijas ba...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses