Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

IT nozares uzņēmēji: vizīte ASV palīdzēja paplašināt kontaktus

Piedalīšanās vairākās plašās nozares konferencēs, izmēģinājuma klienti jaunai mašīntulkošanas  sistēmai – šādus ieguvumus pēc pērn vasarā notikušās uzņēmēju vizītes ASV sauc SIA Tilde valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs. Tā, 25.martā Tildes pārstāvji ar savām prezentācijām piedalīsies _Globalizācijas un lokalizācijas asociācijas (_GALA) rīkotās konferences _GALA2012 Monaco _darba grupās.

Pērn ļoti veiksmīga bijusi piedalīšanās nozares konferencē Localisation World Silicon Walley 2011, uz šo pasākumu uzaicinājums saņemts tieši Latvijas uzņēmēju vizītes laikā. Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētā vizīte ASV palīdzējusi arī pievērst uzmanību uzņēmuma izstrādnēm un iegūt izmēģinājuma lietotājus jauna veida mašīntulkošanas platformai. “Ceram, ka testa klienti kļūst arī par pastāvīgiem klientiem,” saka Tildes valdes priekšsēdētājs. "Ne jau tikai vizītes kopā ar premjeru palīdz tikt pie jauniem partneriem, taču tās var salīdzināt ar noslēdzošo punktu uz i," atklāj A.Vasiļjevs, uzsverot, ka tieši  iespēja atvērt durvis, proti, iedibināt augsta līmeņa kontaktus ir galvenais ieguvums, dodoties LIAA organizētajās vizītēs. Tilde gan šādos braucienos piedalās reti, tikai tad, kad ir gaidāmi konkrēti ieguvumi.  “Manā sapratnē premjers ir tas, kas atver durvis,” viņam piekrīt arī SIA _Digitālās ekonomikas attīstības centrs (_DEAC) valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis. Patlaban DEAC turpina risināt sarunas ar dažiem iespējamiem sadarbības partneriem, kurus ieinteresējusi skolvadības sistēma E-klase un ar kuriem kontakti iedibināti V. Dombrovska vizītes laikā pērnvasar Sanfrancisko. “Mūsu nozarē jau nekas nenotiek ātri. Tas, ka sarunas risinās gadu, ir normāli,” saka A.Gailītis.  21011.gadā notikušais brauciens uz ASV bijusi vienīgā reize, kad DEAC pārstāvji piedalījušies LIAA organizētajā vizītē. A.Gailītis pieļauj, ka, ja būs iespēja, turpmāk līdzi amatpersonām varētu doties uz kādu no NVS valstīm.

SIA Tilde  un SIA Digitālās ekonomikas attīstības centrs bija to uzņēmumu vidū, kuru pārstāvji 2011.gada jūlijā kopā ar ministru prezidentu Valdi Dombrovski devās uz ASV. LIAA šo vizīti vērtē kā vienu no pēdējos gados veiksmīgākajiem uzņēmēju braucieniem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses