Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Izbeigts Liepājas metalurga maksātnespējas process

Izbeigts AS Liepājas metalurgs maksātnespējas process, liecina informācija Maksātnespējas reģistrā.

Kurzemes rajona tiesa trešdien, 10.februārī, izbeigusi uzņēmuma maksātnespējas procesu, jo izpildīts kreditoru prasījumu segšanas plāns.

Liepājas metalurga maksātnespējas procesa administrators Haralds Velmers aģentūrai LETA pavēstīja, ka pēc maksātnespējas procesa izbeigšanas nesegtais kreditoru prasījumu apmērs ir 118 113 832,96 eiro, ko veido galvenie prasījumi 101 909 747,78 eiro apmērā un blakus prasījumi (līgumsodi, procenti un citi) 16 204 085,18 eiro apmērā.

Velmers skaidroja, ka nodrošināto kreditoru prasījumi maksātnespējas procesā tika segti daļējā apmērā un pēc ieķīlātās mantas pārdošanas par atlikušo nesegto summu tika iekļauti nenodrošināto prasījumu sarakstā.

No nenodrošināto kreditoru grupas pilnā apmērā tika segts Maksātnespējas kontroles dienesta prasījums - darbinieku prasījumu garantijas fonda piešķirtie līdzekļi, bet daļēji tika segti no garantiju fonda nesegtie darbinieku prasījumi, kā arī tika daļēji segts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) prasījums.

Uzņēmuma maksātnespējas procesa laikā no mantas pārdošanas un atgūšanas ir iegūti naudas līdzekļi vairāk nekā 115,02 miljonu eiro apmērā, informēja Velmers.

Nodrošināto kreditoru prasījumu segšana tika veikta par kopējo summu 93 148 872,42 eiro.

Savukārt nenodrošināto kreditoru prasījumu segšana veikta par kopējo summu 2 925 670,04 eiro, tostarp Maksātnespējas kontroles dienesta prasījuma segšana veikta pilnā apmērā par 1 248 614,31 eiro, darbinieku prasījumu segšana veikta daļējā apmērā par 981 994,58 eiro, bet VID prasījumu segšana veikta par 695 061,15 eiro.

Pēc maksātnespējas procesa izbeigšanas, atbilstoši likumam administrators veiks darbības Liepājas metalurga likvidācijai un izslēgšanai no komercreģistra.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka tiesa Liepājas metalurgu par maksātnespējīgu atzina 2013.gada 12.novembrī.

Savukārt 2014.gada oktobra sākumā tika parakstīts līgums par Liepājas metalurga pamatražotnes pārdošanu Ukrainas kompānijai KVV Group, taču 2016.gada septembrī arī jaunizveidotā AS KVV Liepājas metalurgs tika atzīta par maksātnespējīgu. Šis maksātnespējas process vēl turpinās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses