Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Latvijā notiks pirmā TEDxRiga konference – The art of doing

Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē 14. jūnijā notiks pirmā prestižās TED kustības nacionālā mēroga konference TEDxRiga, kuras vadmotīvs ir the art of doing. TEDxRiga piedalīsies vairāk nekā 20 izcilu Latvijas un ārvalstu runātāju, kuri iepazīstinās mūs ar savu unikālo pieredzi darīšanas mākslā.

TEDx nacionālā mēroga konference, kas tiek rīkota saskaņā ar TED licenci, ir iespēja ne tikai popularizēt TED kustību Latvijā, bet arī iesaistīt mūsu ļaudis pasauli mainošu ideju radīšanā. TEDxRiga konference ļaus ar Latviju saistītiem profesionāļiem pastāstīt par savu dzīves kaislību un idejām, kas neļauj tiem pagurt, bet zinātnes un izglītības veicināšanā ieinteresētajiem Latvijas iedzīvotājiem dos iespēju uzklausīt un iepazīt vienam otru,” par TEDxRiga ideju stāsta organizatoru pārstāvis Pāvils Jurjāns.

TEDxRiga konference norisināsies četrās tematiskajās sesijās, kopā uzstājoties vairāk nekā 20 Latvijas un ārvalstu lektoriem. Katru bloku noslēgs pārsteidzošs māksliniecisks priekšnesums. Kā viens no bloka Science for life (Zinātne dzīvei) lektoriem būs Latvijas Universitātes rektors prof. Mārcis Auziņš, kura runa saucas Vai tiešām Dievs spēlē metamos kauliņus?, šajā sadaļā uzstāsies arī sociālo tīklu pētnieks Valdis Krebs ar tēmu par privātuma riskiem, kad mēs atklājam savas intereses un ieradumus korporatīvi un publiski pieejamiem sociālajiem tīkliem.

Sesijas Creativity beats the Capital (Radošums uzvar kapitālu) viens no dalībniekiem būs Silīcija ielejas pazinējiem Viesturs Sosārs ar tēmu Izgāšanās māksla. Savukārt sadaļā The power of diversity (Daudzveidības spēks) kā viens no dalībniekiem uzstāsies ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, kurš stāstīs par Starpdisciplināro izglītību kā priekšrocību mūsdienu sabiedrībā. Noslēdzošajā sesijā From generation to generation viens no lektoriem būs mūziķis Gustavo jeb Gustavs Butelis, kura tēma cieši saistīta ar latviešu valodu - Vārdi, kodi un tradīcijas no paaudzes paaudzē.

Konferences oficiālās valodas būs angļu un latviešu valoda. Iepazīties ar konferences norises programmu varēs mājas lapā tedxriga.com, kur pakāpeniski tiks publicēta arī visa informācija par lektoriem, soli pa solim atklājot TEDxRiga bagātīgo piedāvājumu.

P. Jurjāns uzsver: „Nav iespējams nosaukt jomu, kuras eksperti nebūtu piedalījušies šajās konferencēs un atklājuši tās noslēpumus skatītājiem saprotamā valodā. No šī aspekta raugoties, TED kustība var tikt pamatoti saukta par modernās apgaismības karognesēju.”

Lai veicinātu ideju apmaiņu nacionālā līmenī, saskaņā ar TED moto Ideas Worth Spreading, dzima TEDx kustība, kas lokālām komūnām – sabiedrībai, organizācijām un personībām – dod iespēju veidot ilgtspējīgus dialogus. TEDx konferences plāno un koordinē vietējie organizatori, izmantojot labāko TED konferenču praksi. TEDx pasākumu programmu veido īpaši izvēlēti runātāji, un organizatoru atlasīti atbilstošākie TED runu video ieraksti, un neformāls formāts, kas ļauj konferences apmeklētājiem satikt runātājus jaunu ideju un darbu radīšanai.

TEDxRiga galvenie atbalstītāji Nordea banka un Lattelecom, atbalstītāji Stokholmas Ekonomikas augstskola Rīgā, Latvijas Nacionālā opera, Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Latvijā, reklāmas aģentūra DDB Latvija, informatīvie atbalstītāji Diena, Lietišķā Diena, Dienas Bizness.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses