Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

LK varētu pārsūdzēt Anglijas tiesas lēmumu Lemberga lietā

AS Latvijas kuģniecība prasības pret Ventspils mēru Aivaru Lembergu joprojām turpinās, portālam Diena.lv uzsvēra Latvijas kuģniecības valdes priekšsēdētājs Saimons Bleids. Viņš arī pieļāva, ka varētu pārsūdzēt Anglijas tiesas pieņemto lēmumu un turpināt centienus piedzīt zaudētos finanšu līdzekļus no A.Lemberga.

Kā vēstīts, Anglijas un Velsas Augstās tiesas Karalienes sēdekļa Komerctiesa (Anglijas Augstā tiesa) pieņēmusi A.Lembergam nozīmīgu lēmumu, ar kuru tiek sagrauta prasība, kuru pret viņu 2011. gada aprīlī cēla Antonio Gramsci Shipping Corporation un 29 citas Latvijas kuģniecības meitas sabiedrības, portālu Diena.lv informēja zvērināta advokāte Vineta Čukste.

Latvijas kuģniecības valdes priekšsēdētājs S.Bleids tam nepiekrīt un norāda - "kaut arī šajā nedēļā pieņemtais lēmums raisa šaubas par Lielbritānijas tiesu spēju izmantot tās jurisdikciju attiecībā uz šo konkrēto prasību personīgi pret Aivaru Lembergu, tas noteikti neatbrīvo viņu no jebkādas iesaistīšanās nelikumīgajās shēmās, kas ir šīs lietas pamatā. Pamatojoties uz iesniegtajiem pierādījumiem, tiesnesis lēma, ka prasītāji pret Lembergu bija sagatavojuši pietiekami pārliecinošus argumentus, kas ļautu turpināt šīs lietas izskatīšanu. Tas vēlreiz apliecina visus Londonas Augstās Tiesas iepriekš pieņemtos lēmumus saistībā ar šo lietu." Šobrīd iesaldēšanas rīkojums attiecībā uz A.Lemberga īpašumiem visā pasaulē paliek spēkā, uzsvēra S.Bleids.

Viņš uzņēmuma šā brīža pozīciju skaidro šādi: "AS Latvijas kuģniecība šobrīd pārspriež situāciju ar saviem juridiskajiem konsultantiem, taču mūsu mērķis ir pārsūdzēt šo lēmumu un turpināt centienus piedzīt zaudētos finanšu līdzekļus no Aivara Lemberga, viņa ģimenes, sabiedrotajiem un citiem iesaistītajiem. Tas tikpat labi var ietvert jaunu lietu ierosināšanu saistībā ar nesenākām prettiesiskām shēmām, kuras vēl tiesās netiek izskatītas."

S.Bleids skaidroja, ka "saskaņā ar esošajiem pierādījumiem Aivars Lembergs, viņa ģimene un sabiedrotie, iespējams, ir galvenie labuma guvēji no šīm darbībām, kuras veiktas ilgākā laika posmā līdz 2010. gada beigām. Attiecībā uz šīm lietām tuvākajos gados, visticamāk, tiks uzturēts liels skaits tiesvedību dažādās jurisdikcijās, ieskaitot ne tikai Lielbritāniju, bet arī dažādas ārzonu valstis".

"Mēs esam pārliecināti, ka galu galā AS Latvijas kuģniecība, kas daļēji pieder Latvijas Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai, uzvarēs cīņā par šo finanšu līdzekļu atgūšanu no vainīgajām personām," teica S.Bleids.

A.Lembergs savukārt piektdien savā mājaslapā publicējis paziņojumu, kurā norāda, ka tiesas "lēmuma pēdējā secinājuma punktā tiesnesis Tīrs nepārprotami norādījis, ka šai tiesai nav jurisdikcijas pār Lembergu ne saskaņā ar Briseles Regulas 23., ne 24.pantu".

"24.jūlija tiesas sēdē nevar tikt grozīts šis vakar pieņemtais jurisdikcijas neesamības lēmums. Tajā tiks skatīts tikai jautājums par šī lēmuma sekām, tai skaitā, iesaldēšanas rīkojuma atcelšanu un tiesāšanās izdevumu atlīdzināšanu. Uz to korekti ir norādīts vakar izplatītajā preses relīzē (skat. trešās rindkopas pirmo teikumu, kurā norādīts, ka: šī lēmuma rezultātā Anglijas tiesa tuvākajā laikā lems par prettiesiskā iesaldēšanas rīkojuma atcelšanu," ziņoja A.Lembergs.

Viņš aģentūrai LETA gan norādīja, ka vēl nav aplēsis, cik lieli izdevumi un citi zaudējumi viņam radušies saistībā ar tiesvedību Anglijas un Velsas Augstās tiesas Karalienes sēdekļa Komerctiesā un kurus, pēc viņa advokātu sniegtās informācijas, Latvijas kuģniecības meitassabiedrībām var nākties viņam atlīdzināt, taču zaudējumu summa varot pārsniegt vienu miljonu latu. A.Lembergs, viņš apsver iespēju prasīt arī morālo kompensāciju - lai to varētu saņemt, jāpierāda, ka pret viņu apzināti celta nepamatota prasība.

Portāls pietiek.com raksta, ka A.Lemberga prieki esot pāragri, jo britu tiesas lēmums attiecoties tikai uz daļu no prasības, kas celta tiesā. Turklāt 24.jūlijā Anglijas tiesā tikšot izlemts, vai lēmums tiešām stāsies spēkā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses