Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ministriju un to pakļauto iestāžu auditos sāks vērtēt izmaksu efektivitāti un lietderību

Ministru kabinets (MK) otrdien, 15. novembrī, apstiprināja Finanšu ministrijas (FM) sagatavotu rīkojuma projektu, kas nosaka valsts pārvaldes auditējamās prioritātes 2012. gadā. Šāds audita plāns ieviests, lai optimizētu ministriju un to pakļautībā esošo iestāžu darbību, samazināta finansējuma apstākļos.

Projekts paredz, ka nākamajā gadā ministriju un Ministru prezidentam tieši padoto institūciju iekšējā audita struktūrvienības veiks attiecīgo institūciju makroietekmes rezultātu, politikas rezultātu, darbības rezultātu un rezultatīvo rādītāju auditu, kā arī veiks horizontālos auditus.

Konstatēts, ka līdz šim funkciju vai uzdevumu izpilde netiek vērtēta no efektivitātes un sasniegto rezultātu viedokļa, bet tā vietā tiek vērtēta vienīgi sistēmas darbības atbilstība likumdošanai, kā rezultātā izmaksu efektivitāte un lietderība pēc būtības netiek izvērtēta.

Jaunā kārtība šo situācija varētu mainīt, norāda Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas eksperte Lelde Kaunese. "Rīkojuma projekta izpildes rezultātā iekšējā audita struktūrvienības sniegs vērtējumu par jautājumiem, kuri ir aktuāli ne tikai vienā vai atsevišķās iestādēs, bet valsts pārvaldē kopumā," skaidro L. Kaunese.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses