Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Uzņēmumi un aktīvi cilvēki aicināti piedalīties labdarības vakariņās

Lielbritānijas Tirdzniecības kamera Latvijā (LTKL) 28. janvārī jau piecpadsmito gadu pēc kārtas rīko vienu no lielākajiem labdarības pasākumiem Burns Supper.

"Svinīgajā pasākumā ierasti pulcējas gan Latvijas, gan ārvalstu uzņēmēji, diplomāti un sabiedriski aktīvi cilvēki, kurus vieno vēlme godināt skotu kultūru un labdarību," teikts paziņojumā.

"Katrs sevis cienīgs skots, lai kur tas atrastos, piedalīšanos Burns Supper pasākumā uzskata par goda lietu. Esmu novērojusi, ka ikviens klātesošais šajā vakarā gūst patiesu iedvesmu kā iestāties par savu kultūru, tradīcijām un vērtībām. Vairāk nekā 250 gadus nemainīgais scenārijs jau pati par sevi ir vērtība, turklāt, Latvijā esam to papildinājuši, iedibinot tradīciju vākt ziedojumus labdarībai", stāsta svinīgo vakariņu patronese Baiba Rubesa.

"Skotu garu svinībās Latvijā palīdzēs nodrošināt skotu dūdinieki, tradicionālās uzrunas, tostarp dzejnieka Roberta Bērnsa dedzīgais dzejolis Uzruna hagisam, neiztrūkstošā skotu ēdienu un viskija baudīšana, kā arī nezinātājam sarežģītie skotu deju soļi mūzikas grupas Division 51 vadībā, kuras sastāvā ir mūziķi no grupas Iļģi", stāsta Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā valdes priekšsēdētājs Kamerons Grīvzs.

LTKL katru gadu izvēlas, kādiem labdarības projektiem sniegt atbalstu, un šogad uzsākta sadarbība ar laikraksta Diena akciju Saulainas Dienas, kuras mērķis ir palīdzēt ģimenēm, kad bērna slimības dēļ tās nonākušas ārkārtas situācijā. Līdzekļi labdarībai tiek vākti gan no ieejas biļetēm, gan no ieņēmumiem, kurus veido tradicionālā loterija un vakara gaitā savāktie ziedojumi. Biļetes uz Burns Supper pasākumu iespējams iegādāties LTKL birojā.

Šogad īpašu atbalstu pasākumam izrādījuši Aldaris, Chivas, Gypsum Factory Riverside Residences, Radisson Blu Daugava Hotel, Taipejas Misija Latvijā un Via Hansa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses