Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijā

Latvijas Nacionālā sporta centra attīstības ceļš © DIENA

Latvijas Nacionālais sporta centrs ir daudziem, pirmšķietami, neko neizsakošs nosaukums, kas pēc sava fonētiskā skanējuma jau pats pēc definīcijas piešķir zināmu pretenziju uz ko nacionāla līmeņa ievērības cienīgu. Kas ir Latvijas Nacionālais sporta centrs? Tā ir 100% Izglītības un zinātnes ministrijai piederoša kapitālsabiedrība, kas savu darbību jaunajā veidolā uzsāka tikai 2022. gadā.

Ašeradens: Rēzeknes pašvaldībai līdz janvāra beigām jāpieņem budžets

Finanšu ministrija (FM) vienojusies ar Rēzeknes pilsētas domi, ka pašvaldība līdz 2024.gada 22.janvārim sagatavos budžetu, kas dotu pamatojumu FM vērsties valdībā ar priekšlikumu, kā risināt finanšu situāciju pašvaldībā, piektdien preses konferencē pēc tikšanās ar Rēzeknes domes pārstāvjiem sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Kozlovskis: Nelegālās migrācijas spiedienā, iespējams, iestājusies pauze

Nelegālās migrācijas spiedienā, iespējams, iestājusies pauze, taču patlaban nav pamata atcelt pastiprinātu robežapsardzības sistēmas darbības režīmu Latvijas-Baltkrievijas pierobežā, atzina Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV), kurš šodien darba vizītē kopā ar finanšu ministrs Arvilu Ašeradenu (JV) apmeklēja Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Siliņa: Visiem cilvēkiem pasi nevajag

Satraukumam par pasu cenu dubultošanos nav pamata, jo visiem iedzīvotājiem šis dokuments nav nepieciešams, intervijā TV3 izteicās premjere Evika Siliņa (JV).

Kustība nozarē sākusies pozitīvajā virzienā © DIENA

Par izglītības finansējumu, skolotāja lomu bērnu un jauniešu izglītības un personīgās attīstības sekmēšanā, kā arī par sporta jomas nākotni Guntars Gūte sarunājas ar izglītības un zinātnes ministri Andu Čakšu.

Ukraina kā kaulēšanās elements ASV iekšpolitikā © DIENA

Vai republikāņu iebildes, izmaiņas prezidenta Džo Baidena retorikā un gaidāmo ASV prezidenta vēlēšanu fokusēšanās uz iekšpolitiskajām problēmām draud ar atbalsta nogriešanu Ukrainai, intervijā Agnesei Margēvičai skaidro starptautiskās drošības politikas eksperts Mārtiņš Vargulis.

Jāpiemērojas jaunajai situācijai © DIENA

Par aizejošā gada kāpumiem un kritumiem un nākotnes attīstības scenārijiem Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.