Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā -7 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 16. februāris
Jūlija, Džuljeta

Latvijā

Maksāšana ar saviem datiem © DIENA

Aizvien biežāk pēdējā laikā tiek uzsvērts tas, cik svarīgi ir pilnveidot digitālās prasmes. Tiek piedāvāti kursi un citas apmācību formas dažādu vecuma grupu un profesiju pārstāvjiem. Lai sekmētu digitālo prasmju pilnveidi, ir būtiski saprast, kā tās var palīdzēt mūsu ikdienā un profesionālajā darbībā, kā tās var palīdzēt ietaupīt resursus un būt produktīvākam. Tāpat nepieciešams stiprināt izpratni par to, ka mūsdienās mēs bieži vien maksājam ar saviem datiem, tāpēc atbildīgi jāizvērtē tas, kam un kādus datus mēs iesniedzam.

Ušakovs: 9.maijā nekāda svinēšana nevar notikt, kritušie jāpiemin kapos

Laikā, kad Krievija uzbrūk Ukrainai, 9.maijā nekāda Uzvaras dienas svinēšana nevar notikt, bet Otrajā pasaules karā kritušie jāpiemin kapos un ar svecītēm logos, šādu viedokli intervijā TV24 paudis Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, viens no Saskaņas līderiem un iepriekš regulārs 9.maija pasākumu atbalstītājs Nils Ušakovs.

Sparāna grupējums ir noņemts no trases © DIENA

Par Latvijas iekšējo drošību Ukrainas kara laikā, specdienestu attīrīšanos un valsts gatavību uzbrukuma scenārijiem Rolanda Pētersona saruna ar Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāju Māri Kučinski (ZZS).

Pabriks rosina Eiropai īstenot "deputinizāciju"

Krievijas agresija Ukrainā arī skaidri parāda, ka Eiropai ir jāīsteno deputinizācija, jāatbrīvojas no Krievijas ietekmes, jāstiprina gan informatīvās telpas aizsardzība, gan arī jārisina enerģijas atkarības jautājumi, Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē norādījis aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Kad bitumens vairāk nekā divreiz dārgāks © DIENA

Ceļu būvē ir svarīgi jau tuvāko pāris nedēļu laikā tikt skaidrībā par to, kā tiks kompensēts izejmateriālu un degvielas cenu kāpums. Ir cerības uz valsts un pašvaldību gatavību problēmu risināt – to intervijā Dienas Biznesam apliecina biedrības Latvijas Ceļu būvētājs valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš.