Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

Krogs

2011. gadā atvērto restorānu Top 10

2011. gads restorānu dzīvē bijis gana raibs un bagāts ar virkni jauniem un interesantiem restorāniem. Atskatoties uz aizvadīto gadu, restorānu portāls www.kursuzsauks.lv izveidojis 2011. gadā atvērto restorānu Top10, kurā katrs no restorāniem izceļas ar savu unikālo būtību, tādēļ secība topā nav svarīga.

Noskaidrotas iecienītākās kebabnīcas Rīgā

Interneta aptaujā vairāk kā puse (58%) respondentu atzinuši, ka viņu iecienītākā kebabu ēstuve ir Turkebab, liecina restorānu portāla kursuzsauks.lv veiktā aptauja. Tālāk iecienītāko kebabnīcu topā ar 17% balsu seko Kebabs Fix, kam ir septiņas tirdzniecības vietas Rīgā, bet labāko trijnieku ar 12% balsu noslēdz Food Box kebabu bistro ar divām kafejnīcām.

Krogu apskats: Avlabars

Kas kaut reizi ir bijis Gruzijā, tas ir pārliecinājies, ka stāsti par gruzīnu viesmīlību un galda tradīcijām nav nekāds māksliniecisks pārspīlējums, bet noturīga realitāte, kuru tā īsti nespēj ietekmēt nekādas saimnieciskās grūtības. Nu, varbūt Saskaņas centram tur varētu rasties kādas problēmas, bet arī tikai tad, ja paši atgādinātu, kā gāja laukā no Saeimas zāles brīdī, kad par Krievijas karu pret Gruziju te runāja Gruzijas vēstnieks.

Krogu apskats: Bārs Zītari

Tā gluži nav, ka krogs, par kuru te būs runa, būtu pašā Daugavas malā. Nav te kā Fabrikas restorānā, kur vasarās varēji patverties no Rīgas straujās izaugsmes, nokāpjot līdz terasei pašā ūdens malā un vērojot, kā pīles pa lēpēm ņemas un ūdenszirnekļi stabulē, vai, kā bija Ostas skatos (kopš tas vairs nav Jenža restorāns, nav tur būts), kur no āra terases varēja vērot ne tikai pīļu, bet arī jahtotāju burātāju ņemšanos.

Krogu apskats: Vidusjūras jūgendstils

 Visa Vidusjūra vienā restorānā – apmēram tāds izskatās internetā atrodamais restorāna Riviera pieteikums. Tā kā, spriežot pēc Eiropas ekonomiskās attīstības prognozēm, krīze drīz visas Vidusjūras zemes padarīs apmēram vienādas, piedāvājums izklausās pat pravietisks. Taču mani te vairāk interesē vēsture, ne tik daudz prognozes.

Krogu apskats: Čaihana Sato

Rīga mēdz lepoties ar kultūru sajaukumu. Piemēram, vienā Blaumaņa ielas pusē ir Bonēra, izteikti eiropeisks iestādījums, otrā – Čaihana Sato, uzbeku restorāns. Taču veiksmīgākie un ilgtspējīgākie «eksotiskie» iestādījumi, tostarp Sato, faktiski ir tīra Eiropa. Un ar gudru ziņu, jo, lai cik eksotiska būtu eksotika, rīdzinieki ir konservatīvi. Sato nav vieta, kur sienas un grīdas klāj paklāji un citi Vidusāzijas atribūti. Tur pat neredz neviena uzbeka.

Rīgā jauns restorāns - konteiļbārs Ambar

Vēsturiskā noliktavas ēkā Vecpilsētas ielā 11, atvērts jauns restorāns – kokteiļbārs Ambar. Jaunais bārs iekārtots vēsturiskā ēkā, tomēr interjers veidots melnbalti atturīgā 50. /60. gadu stilā, kur līdz plkst. 20:00 vakarā  iespējams baudīt itāļu šefpavāra Mikele Saračeno gatavotās Sicīlijas uzkodas, tsk., brusketes, kam raksturīga izteikta Silīcijas garšvielu dominance.

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide