Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Receptes

Kviešu alus vācu un beļģu stilā © DIENA

Turpinoties karstajām vasaras dienām, turpinu arī rakstu sēriju par alu. Šajā numurā pastāstīšu par to alu, ko gatavo no kviešiem. Tradicionāli kviešu alus ir gaišais eila stila alus (raudzēts ar augšējo raudzēšanas metodi), taču mēdz būt arī tumšais kviešu alus. Divi izplatītākie kviešu alus veidi pasaulē balstās Beļģijas un Vācijas tradīcijās.

Vasaras karstās dienas – smūtiju laiks © DIENA

Vasaras karstās dienas, jūlija ogu un dārzeņu pārbagātība ir kā radīta, lai gatavotu biezos, krēmīgos kokteiļus – smūtijus. Kad termometra stabiņš tuvojas trīsdesmit grādiem, auksts, atsvaidzinošs smūtijs var pat aizstāt ēdienreizi.

Melleņu kompots © DIENA

Mežos sācies ogu laiks, un izskatās, ka šogad ir labs melleņu gads. Protams, vislabāk saēsties svaigas, bet vēl bez ierastā ievārījuma un saldēšanas ir vērts izmēģināt mellenes pagatavot kompotā – izdodas gards.