Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eksperti/Blogeri

Mazs pudurs © DIENA

Pie lielām skatuvēm pieradušajiem māksliniekiem tagad klājas visgrūtāk, jo viņi ir izmesti no savas komforta zonas. Jāmācās dzīvot citādi.

Īsti vīri © DIENA

Kamēr kultūrā nav izgaismoti stereotipi par dzimumu lomām un uzvedības modeļiem, ir liela iespēja parādīties skarbiem vīriem ar militāru tvērienu.

Atgriežamies? © DIENA

Pulcēšanās ierobežojumi liek atcerēties vairākus gadu desmitus senu pagātni. Diemžēl šoreiz iemesli ir citi. Sēdēsim visi – bez izņēmuma!

Obligātais komplekts © DIENA

Diemžēl mūzika ir kļuvusi par fonu pavirši izklaidējošiem tiešraides sižetiem ar sabiedrībā pazīstamām personībām.

Ceļojumu gads © DIENA

Viņu grāmatas varam paņemt līdzi savos atlikušajos ceļojumos, un varbūt mums tādu ir tikai noteikts skaits.

Lai griežas! © DIENA

Vinila plates renesanse sen vairs nav tikai šaura kolekcionāru kaprīze. Katram cilvēkam ir acis, ausis un pirksti, kas alkst kaut ko aptaustīt.

Vazaņķīte māksla © DIENA(7)

Māksla, tāpat kā mūzika, ir pelnījusi īpaši tai celtu ēku, kurā tā uztverama vislabāk un sasniedzama plašākai auditorijai.

Par vēlu © DIENA(8)

Šī saruna ir mēma, jo tā ir stipri nokavēta. Prioritāte ir ģimene, paši tuvākie, veselība un veselais saprāts.

Mūzika un distance © DIENA(1)

Varbūt tik sakāpināts spēles prieks, ka visas slūžas ir vaļā? Mūsu dzīve nav un nevar būt tikai darbs un mājas. Cilvēks ir sociāla būtne.

Lai top! © DIENA(3)

Straujais lēmums būvēt koncertzāli Rīgā pārsteidza ne mazāk kā Covid-19 jaunā realitāte. Mēs tam nebijām gatavi.

Mijkrēslī © DIENA

Pandēmija pierimusi un zaudējusi dominējošo vietu ziņu dienaskārtībā. Kinofestivālu un dažādu semināru organizētāji ar jaunu sparu ķērušies pie rudens pasākumu plānošanas. Jūnija sākumā festivāla programmai atlasīto filmu izlasi ir publiskojis nozīmīgākais kinoforums pasaulē – Kannu kinofestivāls –, kura vēsturē 2020. gads ieies kā gads, kad festivāls nenotika.

Ar zīmuli un bloknotu © DIENA

Kā vientuļš dzejnieks nomaļa meža vidū vari rakstīt pats sev, noglabājot privāto dokumentu mapē, bez iespējām kaut kur nosūtīt

Normāli stingrs © DIENA(1)

Par to es domāju vēl nākamajā dienā. Tā bija liela, vēsa, drīzāk sausa nekā mitra vīrieša roka. Tāda neitrāli draudzīga un par atvieglojumu – stingra.

Viss būs nepareizi © DIENA

Pamazām atgriežas pulcēšanās nelielos pasākumos, un arī turpmāk būtu vērts saglabāt to priekšrocības – cilvēcisku kontaktu ar apmeklētājiem

Maskas krīt lēni © DIENA(9)

Mēdz teikt, ka slūžas nāk vaļā, kad kaut kas ir sakrājies un sāk gāzties ārā ar daudz lielāku jaudu nekā jebkad agrāk, bet šis mirklis vēl ir jāgaida.

Filmas nepazudīs © DIENA(1)

Pielāgosimies apstākļiem un skatīsimies klasiku, kas ir tepat rokas stiepiena attālumā. Tas palīdz apzināties mērogus un mazināt maldus.

Man rudenī jābūt vienai © DIENA(10)

Kādudien pamanīju ko neparastu. Biju sācis runāties ar personām, ar kurām vēl nesen pārāk dziļās diskusijās nemēdzu ieslīgt. Nē, runa nav par manu kaķi Borisu, ar to es sarunājos vienā laidā, un viņš man sakarīgi savā kaķu valodā mēdz atbildēt. Kā nekā viņš šajos 32 kvadrātmetros ir mans vienīgais allaž klātesošais dzīvesbiedrs. Es biju sācis sarunāties ar veikalu pārdevējiem un pārdevējām, kafejnīcu viesmīļiem un krodziņu bārmeitenēm.