Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Eksperti/Blogeri

Pasaule griežas © DIENA(2)

Filmu ražošanas komandu enerģiskā jauda un TV seriāla kvalitāte ir Lielā Kristapa nomināciju fiksēti iepriecinoši jaunumi Latvijas filmu nozarē.

Dailes ugunij rada? © DIENA(4)

Diezgan miglaini atceros bērnībā lasītu vai Veltas Skurstenes balsī dzirdētu pasaku Pie saulītes ciemos, kurā saulīte paslēpās un zvēri gāja to meklēt un laikam arī nolūgties, lai nu spīdekle nāk atpakaļ. Nez kāpēc šī pasaka prātā ienāca, kad lasīju ziņu, ka pēc atgriešanās no Indijas Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Dž. Dž. Džilindžers paziņojis, ka ne tikai aiziet no konkrētā teātra, bet neiestudēs izrādes vispār.

Pikselis labirintā © DIENA(1)

Venēcija ir citāda nekā agrāk. Ēkas, ugunīgie saulrieti un laivu šūpošanās ir tāda pati, bet pilsēta ir pārvērtusies par datorspēli. Vēl nesen cilvēki šeit nedroši klīda ar saņurcītām kartēm, pie ēku stūriem meklēdami bultas uz pazīstamiem objektiem, kopējo plūsmu padarot lēnu un kļūdām pilnu. Pēc atduršanās pret aklu sienu kopējā masā ieplūda pazudušie fragmenti, tomēr vislielākais pārbaudījums bija tanšu izkārtās palagu rindas iekšpagalmos.

Par Oļegu un atdevi © DIENA(1)

Jura Kursieša drāma Oļegs apstiprina, ka sociālā aktualitāte ir būtiska Eiropas kino iezīme un nosacījums sekmīgai filmas starptautiskajai pieredzei.

Un tagad apskausimies © DIENA(3)

Apskāviena nozīme cilvēka dzīvē ir salīdzināma ar pretsāpju tabletēm, bet apskāvieniem nav pievienota lietošanas instrukcija, nav zināms derīguma termiņš un devu biežums, un nevienam nav ne jausmas, kādas blakusparādības apskāvieni izraisa.

Vēstures atlūzās © DIENA(4)

Stāstu stāstīšana mākslā katru atsevišķu gadījumu neglābjami vispārina, jo nozīmju pārnesums ir mākslas akta pamatā

Visi laipni lūgti © DIENA(2)

All Are Welcome Here/Šeit visi ir laipni lūgti – tāds uzraksts redzams pie daudzām Mineapolisas kafejnīcām, baznīcām, teātriem, galerijām un citām telpām. To īpašnieki tic, ka tolerances ideja ir ko vērta tikai tad, ja izpaužas reālā darbībā.

Laika tiltu efekts © DIENA(2)

Nacionālā kandidāta izvirzīšanu ASV Kinoakadēmijas balvas Oskars labākās starptautiskās filmas kategorijā pavada liela interese pašu mājās un ārzemēs

Ar vilcienu pa Eiropu © DIENA(29)

Eiropas pieredzēšana man saistās ar Šveices un Vācijas sabiedrisko transportu, faktiski arī Itālijā viss ir labi, un Nicā, visā Francijas Rivjērā, bet ņemsim Vāciju, jo skats šajās brīvdienās pa vilciena logu varētu būt bijis arī no Latvijas – nokopti līdzeni rudens krāsas tīrumi, te lapu, te priežu, te jaukts mežs un, jo tālāk no Berlīnes, jo skaistākas mazāko pilsētu dzelzceļa stacijas.

Lēni pielec? © DIENA(1)

2024. gada Eiropas kultūras galvaspilsētā Tartu kārtējo reizi tiek dots mājiens, ka mūsu zelts ir N.S.R.D. un Dzelteno pastnieku senie ieraksti

Kruasāns Santai © DIENA(8)

Līdz šim slejā vēl nebiju stāstījis erotiskus stāstiņus. Ir grūti izdomāt nosaukumus karstajām ķermeņa zonām, lai tie neizklausītos paņemti no anatomijas vārdnīcas vai lamuvārdiem uz tualetes kabīnes sienas

Lai mums veicas! © DIENA(6)

Pret aizspriedumiem un stereotipiem. Nākamreiz, kad kāds atkārtos vecus jokus par "puišiem zeķbiksēs", ziniet, ka tie ir stulbi joki

Pieaugušo traumas © DIENA

Mana pirmā nometne. Vēl tagad to atceros. Es gandrīz biju nometnē. Patiesībā mēs devāmies apciemot manu vecāko māsu pionieru nometnē, aizbraukušas ar mammu uz Jūrmalu.

Aizej jauši © DIENA

Klausīties grupu Instrumenti kopš albuma Atkala iznākšanas vairs nav kauns. Turpināt ar šo sajūtu aprast var mēģināt Daugavas stadionā 31. augustā

Beidziet varkšķēt, lūdzu! © DIENA(5)

Šādu netaktisku šņācienu no priekšā sēdošajiem pēc ilgas valdīšanās izpelnījās divas kultūras baudītājas Benjamina Apla solokoncertā 18. augustā Dzintaru koncertzālē.

Seni un jauni laiki © DIENA

Vispirms filma, pēc tam – seriāls. Ziedlapiņu lietus un rotaļas ar audiovizuāliem produktiem atsvaidzina lokālo kino jomu

Miglas zona © DIENA(1)

Kādā ar sarkasmu un labu humora izjūtu apveltīta cilvēka sociālo tīklu kontā nesen izlasīju uzmundrinošu domu: "Cilvēku eksistence izskatījās labi tikai uz papīra."

Lietu godība © DIENA(2)

Taktika kritizēt patērētājsabiedrību, izgatavojot lietas, ko nemaz nevar patērēt, ir izgāzusies. Mode noveco mērkaķa ātrumā

Vīriešu mode © DIENA(4)

Pēdējā laikā ir gadījies vairākkārt ģērbties svinīgā uzvalkā un doties uz pasākumiem, kur apgrozās veči gan ar platām, gan šaurām kaklasaitēm, kurpēs ar uzrauti spiciem un plakaniem purngaliem.