Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Teātris

Ar Alvja Hermaņa izrādi Gorbačovs atgriežas Zelta maska Latvijā

Trīs baleta un trīs teātra izrādes, savs iestudējums bērniem, kinoskates, meistarklases, diskusijas, radošās tikšanās… Uz skatuves Jevgēnijs Mironovs, Čulpana Hamatova, Ksenija Rapoporta, Ingeborga Dapkunaite, Igors Gordins, Vitālijs Kiščenko, Venjamins Smehovs un citi slaveni aktieri… Vairāk nekā divas nedēļas – no 7. līdz 22. oktobrim – Rīgā, Ventspilī un Liepājā norisināsies piecpadsmitais festivāls Zelta maska Latvijā.

Latvijas Nacionālajā baletā top jauniestudējums Divi metri

Latvijas Nacionālās operas un baleta Jaunajā zālē 30. septembrī pirmizrādi piedzīvos balets Divi metri, ko veidojuši horeogrāfi Elza Leimane, Antons Freimans un Aivars Leimanis sadarbībā ar scenogrāfu Andri Freibergu, kostīmu mākslinieci Kristīni Pasternaku un gaismu mākslinieku Kārli Kaupužu.

Latvijas Kultūras akadēmija aicina uz aktiermeistarības un režijas mākslas teorijas kursiem

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) 2021. gada rudenī aicina skatuves mākslas kolektīvu vadītājus un dalībniekus, kā arī skolēnu interešu izglītības jomā strādājošos uz kursiem Ceļvedis darbības teātrī (vadītāja Anna Eižvertiņa) un Aktiermeistarība: etīdes un vingrinājumi (vadītāja Anita Sproģe). Kursi tiek organizēts profesionālās pilnveides izglītības programmas Režija un aktiermeistarība skatuves mākslas kolektīvu vadītājiem ietvaros.

Latvijas leļļu teātrī ar lelleni un izrādi bērniem darbu sāk režisors Edgars Niklasons

Jau septembra beigās pie skatītājiem nonāks divi režisora Edgara Niklasona jaundarbi: 1. oktobrī pirmizrādi piedzīvos pandēmijas laikā iestudētā izrāde skolēniem Arturs un Apaļā galda bruņinieki, kurā muzeja ekskursija pavisam neparasti izvēršas vairākiem 6. klases skolēniem, kuriem leģendu par Arturu nākas izdzīvot uz savas ādas. Savukārt 20. septembrī 1. sērijas izlaišanu gaida unikālā autortehnikā veidots digitālais darbs – lellene Nīna un Lekorbizjē, kas animācijas un leļļu teātra sintēzes formā runās ar bērniem par viņu iekšējo pasauli.

Mīlestības vārdā Vidzemes tirgū © DIENA

Starptautiskajā jaunā teātra festivālā Homo Novus šodien, 14. septembrī, rīt un parīt notiks mākslas projekts jeb viesošanās izrāde Mīlestības vārdā, kura tapusi sadarbībā ar vietējo iedzīvotāju grupu, kas identificējas kā LGBTQAI+.

Stiprinās Baltijas cirka kopienu. Rīgas cirks ar skolu, meistarklasēm un viesizrādēm sāk jauno sezonu © DIENA

Šobrīd mēs diezgan raiti dodamies pretī 2023. gadam un gaidām, kad tiks pabeigta rekonstrukcija un varēs atklāt ēku ar izrādēm un jaunu programmu, sākot Rīgas cirka 2021./2022. gada sezonu, stāsta direktore Liene Pētersone. Būvdarbi vēsturiskajā 1888. gadā celtajā ēkā Mer- ķeļa ielā 4 ir atklājuši intriģējošus atklājumus – labi saglabājušās senas programmiņas un konfekšu papīriņus, kurus no rokām jauši vai nejauši izlaiduši kino, cirka un citu kultūrnotikumu skatītāji.