Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Teātris

Mālpilī top koncertuzvedums Valentīns Skulme 100 vēstulēs

Mālpilī top koncertuzvedums Valentīns Skulme 100 vēstulēs režisora Kārļa Anitēna vadībā. Koncertuzveduma scenogrāfisko risinājumu veido māksliniece Anitra Bērziņa, kura koncertuzvedumam īpaši radījusi lielformāta gleznu sēriju, informēja izveduma rīkotāji.

Nosaukti Teātra dienas Izcilības balvas laureāti

Tuvojoties Starptautiskajai teātra dienai, Latvijas Teātra darbinieku savienība (LTDS) paziņojusi Teātra dienas Izcilības balvu laureātus. Šogad balvu saņem Veronika Plotņikova, Mārtiņš Meiers, Valters Sīlis, Elza Leimane, kā arī Māra Ķimele, informēja LTDS pārstāvji.

FOTO: Valmieras teātrī jauna izrāde – Mēs, roks, sekss un PSRS

Valmieras teātrī 15. martā pirmizrādi piedzīvos dramaturģes Ances Muižnieces, režisora Jāņa Znotiņa, scenogrāfes Pamelas Butānes kopdarbs iestudējumā jauniešiem Mēs, roks, sekss un PSRS, kas stāsta par jauniem cilvēkiem, kuri 1985. gadā piedzīvoja leģendāro grupas Pērkons koncertu Ogres estrādē un tam sekojošo vilciena izdemolēšanu.

FOTO: Dailes teātrī tapis vērienīgs iestudējums - ROTKHO

Iedvesmojoties no Marka Rotko darbiem, viens no patlaban Eiropas teātru pasaulē izaicinošākajiem jaunajiem poļu režisoriem, kurš savās izrādēs drosmīgi apvieno teātra mākslu ar video un mūziku, - Lukašs Tvarkovskis - ar starptautisku komandu un Dailes teātra kolēģiem radījis izrādi ROTKHO, kas pirmizrādi piedzīvos 12. martā.

Liepājas teātrī atgriežas Kārļa Lāča un Regnāra Vaivara mūzikls Purva bridējs ugunī

2019. gada septembrī Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvoja Kārļa Lāča un Regnāra Vaivara mūzikls Purva bridējs ugunī. Tas tika uzņemts ar ļoti lielu skatītāju atsaucību un līdz pavasarim tika spēlēts pilnībā izpārdotās zālēs. Izrāde tika nominēta 2019./2020. sezonas Spēlmaņu nakts balvai 3 nominācijās, balvu kā Gada kostīmu māksliniece saņēma Madara Botmane. Tagad, pēc divu gadu pauzes, izrāde atkal atgriezusies uz Liepājas teātra skatuves.