Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Teātris

Apgriezt esošo kārtību. Pusaudži iegūst iespēju apliecināt sevi autonomi festivālā Homo novus © DIENA

Pusaudžiem ir visa enerģija un intelekts, lai varētu paši paveikt pārsteidzošas lietas. Un māksla spēj sniegt šo balsi un iespēju ikvienam, tā cilvēkam dod neparastu piekļuvi pasaulei – Latvijas Jaunā teātra institūts (LJTI) sadarbībā ar Norvēģijas Rosendal Teater ir sācis jauno kuratoru apmācību projektu Apvērsums, lai piešķirtu pusaudžiem pašiem savu platformu pilsētas kultūras dzīves organizēšanai pēc saviem noteikumiem.

Spoki uz atsperdēļa un skatuves

Rīgas cirks viesizrādēs uz Latviju aicinājis pasaulē pazīstamo mūsdienu cirka mākslinieku apvienību Machine de Cirque no Kvebekas (Kanāda), kas rādīs iestudējumu Ghost Light jeb Spoku gaisma.

Foto: Pasniegtas Teātra dienas izcilības balvas

Ceturtdien, 2. jūnijā, Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeja Eduarda Smiļģa zālē tika pasniegtas Teātra dienas Izcilības balvas, ko ik gadu rīko Latvijas Teātra darbinieku savienība sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzeju, informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības Radošo projektu koordinators Ričards Vorobjovs.

Ventspilī notiks laikmetīgā teātra festivāls

Jau šīs nedēļas nogalē, no 3. līdz 5. jūnijam, Ventspilī notiks Teātra festivāls Nr. 1, kura programmu veidos ne vien četras spilgtas, saturiski un žanriski atšķirīgas izrādes, bet arī vairāki ar skatuvi tieši nesaistīti notikumi, tostarp diskusijas un darbnīcas skatuves mākslas profesionāļiem.

Latvijas Televīzijā pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma par režisoru un pedagogu Pēteri Krilovu

Latvijas Televīzijā ceturtien, 9. jūnijā, gaidāma pirmizrāde dokumentālajai filmai Krilova metode par izcilo režisoru un pedagogu Pēteri Krilovu. Režisore, scenārija autore Linda Veinberga un scenārija autors, producents Artis Dobrovoļskis kopā ar skatuves māksliniekiem – Pētera Krilova audzēkņiem – centīsies izzināt, kāda ir režisora īpašā aktiermeistarības metode, kas ļāvusi uzplaukt daudzu Latvijas aktieru un režisoru talantiem.

Rīgā atgriežas kanādiešu cirka apvienība Machine de Cirque

Rīgas cirks viesizrādēs uz Latviju ved pasaulē pazīstamo mūsdienu cirka mākslinieku apvienību Machine de Cirque (Kanāda), kas šoreiz Rīgā viesosies ar iestudējumu Ghost Light jeb Spoku gaisma. Cirka izrāde būs skatāma 5. un 6. jūnijā plkst. 19.00 Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.

Daugavpils teātrī sadarbībā ar Raimondu Paulu top muzikāla izrāde Paradīze

Daugavpils teātrī sadarbībā ar maestro Raimondu Paulu top muzikāla izrāde Paradīze pēc mūzikla Dāmu paradīze motīviem, kurā pazīstamas melodijas izskanēs jaunā aranžējumā un stāsts par provinces meitenes likteni Parīzē gūs citu interpretāciju. Pirmizrāde notiks Daugavpils pilsētas svētkos 4. jūnijā, un ir iecerēts, ka pie klavierēm būs pats Maestro.

Noklusētā vēsture. Rakstniecības un mūzikas muzejs stāsta stāstus par maz zināmo © DIENA

"Aiziesim uz Strādnieku teātri!" – ar šādu saukli Rakstniecības un mūzikas muzeja izstāžu zālē Pulka ielā 8 ir atvērta izstāde Krājuma glabāti stāsti. Rīgas Strādnieku teātris (1926– 1934), kas caur izrāžu fotogrāfijām, dekorāciju maketiem, manuskriptiem, atmiņu pierakstiem, piemiņas priekšmetiem un citām vēstures liecībām atjauno priekšstatu par reiz bijušu teātri.