Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Teātris

Foto: Pirmizrādi piedzīvojis baleta jauniestudējums Serenāde. Carmina Burana

Latvijas Nacionālā baleta simtgades mēnesi uzsākot, 5. novembrī pirmizrādi piedzīvoja iestudējums Serenāde. Carmina Burana. Balets Serenāde ir Latvijas skatītāju pirmā iepazīšanās ar izcilā 20. gadsimta horeogrāfa Džodža Balančina daiļradi, savukārt Carmina Burana ir atkalsatikšanās ar mūsdienu horeogrāfu Edvardu Klugu. Jauniestudējuma muzikālais vadītājs ir Mārtiņš Ozoliņš, diriģents – Kaspars Ādamsons.

Latvijas Televīzijā ar sešpadsmit izrādēm atgriezīsies Teātris.zip

No 12. novembra Latvijas Televīzijā (LTV) ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu ciklā Teātris.zip skatītāji sestdienās un 23., 30. decembrī – piektdienās – atkal varēs vērot jaunus Latvijas teātru iestudējumus. Šogad novembrī un decembrī, bet nākamgad februārī un martā gaidāmi kopā 16 izrāžu demonstrējumi.

Sācies Spēlmaņu nakts 2021/2022 skatītāju balsojums

LSM.lv sadarbībā ar Latvijas Teātra darbinieku savienību un Latvijas teātriem aicina piedalīties Spēlmaņu nakts skatītāju simpātijas balsojumā un izdarīt savu izvēli par 2021./2022. gada sezonas labāko izrādi, aktieri un aktrisi.

Novembrī gaidāma plaša Latvijas Nacionālā baleta simtgades programma

Novembrī Latvijas Nacionālais balets aicina skatītājus uz plašu simtgades programmu. 5. novembrī notiks baleta Serenāde. Carmina Burana pirmizrāde, kam sekos filmu programma, izglītojošas sarunas, jauna grāmata, bet simtgades kulminācija 1. decembrī būs krāšņs Galā koncerts, informēja LNOB sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Spēlmaņu nakts balvu Par mūža ieguldījumu teātra mākslā saņems pedagoģe Aina Matīsa un režisors Edmunds Freibergs

Ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas atbalstu 23. novembrī Eduarda Smiļģa 136. dzimšanas dienā Dailes teātrī notiks Gada balvas teātrī Spēlmaņu nakts 2021./2022. gada sezonas svinīgā apbalvošanas ceremonija, kurā balvas Par mūža ieguldījumu teātra mākslā tiks pasniegtas režisorei, skatuves mākslas pedagoģei, Latvijas Kultūras akadēmijas emeritētai profesorei Ainai Matīsai un režisoram, aktierim un skatuves mākslas pedagogam Edmundam Freibergam, informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības radošo projektu koordinators Ričards Vorobjovs.

Diskutēs par starptautiskās sadarbības nozīmi teātra mākslā

Trešdien, 2. novembrī, plkst. 16.00–17.30 Tallinas ielas kvartāla Angārā (Tallinas iela 10) norisināsies Latvijas Jaunā teātra institūta (LJTI) organizētā publiskā diskusija par starptautiskās sadarbības nozīmi teātra mākslā, informēja teātra pārstāve Ieva Briede.