Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Teātris

Atjaunotais Jūrmalas teātris ver durvis skatītājiem

Izrāžu sezonu atjaunotajās telpās janvārī sācis Jūrmalas teātris, kurā darbojas amatierteātra aktieru trupa, leļļu teātra studija un jauniešu teātra studija. Skatītāji aicināti apmeklēt teātra iestudējumus pieaugušajiem un leļļu izrādes bērniem, informēja Jūrmalas pašvaldības pārstavji.

Februārī Čehova teātrī ar divām izrādēm viesosies Igaunijas Krievu teātris

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī 11. un 12. februārī būs iespēja noskatīties Igaunijas Krievu teātra (Vene Teater, Tallina) viesizrādes. Igaunijas Krievu teātris uz Latviju vedīs lielās formas izrādi Parasts brīnums, ko iestudējis Čehova teātra mākslinieciskais vadītājs un režisors Sergejs Golomazovs, savukārt Mazajā zālē jaunākajiem skatītājiem būs iespēja redzēt interaktīvu izrādi Puika, kurš ne no kā nebijās (režisore Poļina Stružkova).

Dirty Deal Teatro tapis Ingas Tropas iestudējums Pārcēlāja

Dirty Deal Teatro 18., 19. un 20. janvārī dzīvi uzsāks Ingas Tropas jaunākais iestudējums, kurā, iekārtojoties netipiskās sēdvietās, lai veiksmīgāk piedzīvotu un iztēlotos stāstu, skatītāji kopā ar mākslinieci iepazīs izrādes varoni mītisko Pārcēlāju, nonāks džungļos, upes dzelmē, Aiviekstes krastos un Ingas bērnības aptumšotajās takās.

Pasniegs Latvijas komēdijas balvas Grābeklis

Piektdien, 6. janvārī, plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī notiks komiķu apvienības Comedy Latvia rīkotais pasākums - Latvijas komēdijas balvas Grābeklis pasniegšanas ceremonija, informēja pasākuma vadītājs Edgars Žukovskis.

2022. gads teātrī. Solidaritātes sezona © DIENA

Kāds ir bijis 2022. gads kultūrā? Kāda nozīme tai ir bijusi kara apstākļos? KDi autori dalās iespaidos par svarīgākajiem notikumiem un parādībām teātrī, mūzikā, literatūrā, kino, vizuālajā mākslā un arhitektūrā


Foto: Dailes teātrī tapis Ziemassvētku un Jaunā gada koncertuzvedums

Dailes teātris un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) ielūdz uz īpašu Ziemassvētku un Jaunā gada koncertuzvedumu ar Dailes teātra aktieru, kora Kamēr... un publikas iemīļotu solistu piedalīšanos, informēja Dailes teātra komunikācijas vadītāja Agnese Vārpiņa

Liepājas teātrī Matīsa Budovska režijā top iestudējums Dziesmu svētki

Liepājas teātrī jau vairāk nekā mēnesi strādā režisors Matīss Budovskis, iestudējot Rasas Bugavičutes-Pēces lugu Dziesmu svētki. Šī ir jaunā režisora debija profesionālajā teātrī, lai arī liepājniekiem viņš pazīstams kā Elmāra Seņkova asistents izrādēs Šekspīrs un Grimmi, kurai viņš veidojis arī dramatizējumu.