Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 17. septembris
Vera, Vaira, Vairis

Intars Rešetins-Pētersons iestudē franču komēdiju Lomu spēles

Ar pirmizrādi Rīgā, VEF kultūras pilī 4.oktobrī tiks atklāta franču komēdijas Lomu spēles izrāžu tūre, informēja izrādes veidotāji

Izrādes režisors Intars Rešetins-Pētersons pēc vairāku gadu pauzes arī kā aktieris kāps uz skatuves dēļiem. Lomās spožie Latvijas aktieri Artis Robežnieks, Liene Sebre vai Marika Šmukste, kā arī I.Rešetins -Pētersons.

Dramaturga Ērika Asus asprātīgā komēdija Lomu spēles (oriģinālais nosaukums Asie pagriezieni), kas skatītājus un kritiķus sajūsminājusi daudzviet pasaulē, šajā rudenī arī nonāks pie skatītājiem visā Latvijā. 

“Iestudējot izrādes man vienmēr bijušas svarīgas divas lietas - izcila dramaturģija un lieliski aktieri. Šī reize nav izņēmums. Ērika Asusa lugu izvēlējos tāpēc, ka autors lieliski pārvalda komēdijžanru un, manuprāt, kad visapkārt drūmuma ir pārpārēm - gaumīgs humors ir tas, kas visiem ir ļoti nepieciešams,” - tā par iestudējumu saka izrādes režisors Intars Rešetins-Pētersons.

Izrādes stāsts ir par Pjēru, kas ir ģimenes cilvēks, komercdirektors fotolēcu ražošanas uzņēmumā. Kamēr viņa sieva ar dēlu devušies atpūtā uz slēpošanas kurortu, direktors nolemj pie sevis uz mājām uzaicināt bārā nejauši satiktu jaunu meiteni. Pusmūža pilnbriedā viņš pirmo reizi nolēmis nogaršot “aizliegto augli”, iesākot daudzsološu flirtu, taču viss nenotiek kā plānots, un nakts laikā piedzīvotie notikumi un negaidītie pagriezieni uz visiem laikiem pārvērtīs Pjēra dzīvi. 

“Mēs ejam uz teātri pēc emocijām, ejam pasmieties, izklaidēties un arī padomāt par stāstu, vai tiekam, vai nē līdzi notikumiem. Šīs izrādes sižets atbild visam, ko skatītājs sagaida – daudz emocijas, daudz smiekli, kā arī šai stāstā mēģināsim apmānīt skatītāju, lai ir ko padomāt. Manas izrādes lielākoties beidzās ar atvērtiem scenārijiem, lai ir ko domāt braucot mājās,” skaidro I.Rešetins-Pētersons.  

Pasaulsslavenā franču teātra un kino režisora, scenārista un dramaturga Ērika Asus lugas iestudētas daudzviet pasaulē, bet Latvijā, Dailes teātrī (2017.g), iestudēts viņa darbs Mūsējās, kas izpelnījās lielu skatītāju mīlestību. 

Asus saņēmis arī prestižo Moljēra balvu, kas ir galvenā teātra balva Francijā un pēc viņa asprātīgajiem scenārijiem uzņemtas neskaitāmas kino filmas -  Vienkārši mīlestība, Mūsu sievietes u.c.

Izrādes Lomu spēles pirmizrāde notiks šā gada 4.oktobrī Rīgā, VEF Kultūras pilī un tālāk izrādes ceļos uz Jēkabpili, Strenčiem, Cēsīm, Ulbroku, Liepāju, Slampi, Limbažiem, Jelgavu un Ogri.

Biļetes uz izrādēm pieejamas www.bilesuparadize.lv un visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja