Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Izspēlēts ielūgumu komplekts uz cirka priekšnesumu Svalbard Cabaret Night

Starptautiski atzītā cirka mākslinieku apvienība Svalbard no Zviedrijas atgriežas Rīgā ar jaunu muzikālu izrādi Rīgas cirka arēnā. Organizatori sola vēl nebijušu konceptkabarē vakaru kopā ar Svalbard un mūzikas grupu Salteli the Band no Lielbritānijas. Sadarbībā ar organizatoriem portāls Diena.lv piedāvāja iespēju piedalīties konkursā - starp pareizo atbilžu iesniedzējiem izlozēts ielūgumu komplekts divām personām uz izrādi, kas notiks 15. maijā.

Šoreiz pie ielūgumiem tiek Reinhards S.. Ar viņu Dienas pārstāvji sazināsies personīgi.

Izrāde Rīgas cirka arēnā notiks 15. maijā plkst. 21 (ieeja no plkst. 20.30), un divos cēlienos ilgs kopumā divas stundas.

Organizatori informē, ka "notikuma apmeklējums būs visaptveroša pieredze, tāpēc aicinām ierasties jau laicīgi, lai baudītu pop-up bāra labumus mākslinieku radītā atmosfērā un noskaņotos piedzīvojumam. Mākslinieki izmantos dažādas cirka disciplīnas un jazz/neo soul mūziku kā instrumentus, lai runātu par emocionālu, empātiju attīstošu pasauli un lai pasmaidītu par sevi."

Konceptkabarē projekts radīts Rīgas cirka rezidenču programmas ietvaros īpaši Rīgas cirka ēkai un tās arēnai, iesaistot arī vietējos māksliniekus.

Rīgā izrādi būs iespēja redzēt tikai vienu reizi.

Organizatori informē, ka izrādi ieteicams skatīties no 18 gadu vecuma (jaunākiem apmeklētājiem ieeja pasākumā atļauta, ja vecāki sagaidāmo pieredzi uzskata par nepieciešamu atvases attīstībā).

Sēdvietas zālē nav numurētas, tādēļ jāierodas laicīgi, lai tiktu vēlamajā vietā.

Apvienība Svalbard tic mākslu starpdisciplinaritātei, un tās sastāvā darbojas četri jauni skatuves mākslinieki – Bens Smits (Lielbritānija), Aleksis Akrovatakis (Grieķija), Toms Brands (Vācija) un Santjago Ruizs Albalate (Spānija). Lai arī katrs no viņiem nāk no citas valsts, mākslinieki šobrīd mitinās Stokholmā, kur reiz satikās, mācoties prestižajā Cirka un dejas universitātē DOCH. Kā komanda un individuāli viņi ir izkopuši savas profesionālās prasmes vairākās cirka disciplīnās, tāpēc Svalbard izrādēs var redzēt gan gaisa akrobātiku ar virvi, gan ķīniešu kārts disciplīnu, gan balansēšanu uz rokām, pāru akrobātiku, grupu akrobātiku, klaunādi, kā arī kustības un dejas mākslu.

Līdz šim Svalbard bijuši atpazīstami ar savu debijas izrādi Visi ģēniji, visi idioti, kas kopš 2016. gada izrādīta visā pasaulē vairāk kā 30 valstīs un četros kontinentos, kopā vairāk nekā 200 reižu, tostarp, arī Latvijā izrādi bija iespēja redzēt 2016. gadā festivālā ReRīga!, un daļa no māksliniekiem uzstājušies festivālā Komēta 2017. un 2018. gadā.

Svalbard arī sadarbojies ar kompāniju Animal Religion, veidojot site-specific izrādi Chicken Legz. Tā izrādīta starptautiskajā cirka mesē FiraTàrrega (Spānija) un festivālos Japānā, kā arī ieguvusi Moritz Prize kā labākā ielu mākslas izrāde un cirka žurnāla Zirkolika balvu par labāko priekšnesumu 2014. gadā. Savukārt, 2015. gada februārī, kopā ar jau minēto apvienību Animal Religion, viņi radīja izrādi Sifonofor, kuru izrādīja Barselonas simfoniskā orķestra mājvietā – L`Auditori ēkā Barselonā, un ieguva Zirkolika balvu kā labākā cirka izrāde 2015. gadā.

Vairāk informācijas: http://www.cirks.lv

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
UZSKATU KA LATVIJĀ CIRKS IR LIKVIDĒTS !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja