Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Liepājas teātris jaunajā sezonā piedāvās desmit jauniestudējumus

Liepājas teātris 118.sezonā izrādīs desmit jauniestudējumus, stāstot par aktīviem cilvēkiem, kuri meklē, dara, kuriem nereti kaut kas arī nesanāk kā gribēts, trešdien Liepājas teātra preses konferencē atklāja teātra valdes loceklis mākslinieciskajos jautājumos Valters Sīlis

Jauno sezonu teātris atklās ar režisores Lauras Grozas iestudēto Annes Frankas dienasgrāmatu, kam pirmizrāde plānota 14.septembrī. Jauniestudējuma mēģinājumi norit jau divas nedēļas. "Anne bija sava laika mesija, jo viņa ne tikai dokumentēja notikumus, bet caur savu beznosacījumu mīlestību mācīja pasaulei vērtības, kas ir stiprākas par gāzes tvanu vai lodēm," saka režisore. Galvenā Annes loma uzticēta aktrisei Agnesei Jēkabsonei. Groza atklāj, ka viņai ir izveidojusies laba sadarbība ar Jēkabsoni un bez viņas nebūtu arī izrādes par Franku.

Režisors Sīlis jaunajā sezonā iestudēs divus darbus. 11. oktobrī būs skatāms Ludmilas Roziņas Dievs ir šeit, kas ir stāsts par cerību un to, ka cilvēka piedzimšana nav pašsaprotama, informēja teātrī.

Savukārt sezonas noslēgumā nākamā gada 7. jūnijā būs pirmizrāde Rasas Bugavičutes-Pēces un Sīļa kopdarbam Dzīvoklis, kura galvenais varonis būs kāds vairāk nekā 100 gadus vecs dzīvoklis Liepājā. "Tas būs stāsts par cilvēku cerībām, kuras tiek liktas uz nekustamo īpašumu," atklāj Sīlis.

Režisors Matīss Budovskis iestudēs detektīvu Rītausma Vakaros, kam pirmizrāde lielajā zālē plānota 16. novembrī. Budovskis dramaturģiju veido kopā ar Klāvu Melli un cer, ka, izmantojot detektīvžanru, izdosies atklāt to, kā iespējams atgūt zaudētu dzīvesprieku, motivāciju un dzīves jēgas sajūtu.

Teātra jaunās sezonas plānos ir arī divi koncerti - Ziemassvētku koncerts, kas būs teātra kolektīva kopdarbs, kā arī Teātra dienas koncerts Roberta Daubura režijā.

Režisors Viesturs Roziņš iestudēs Fila Portera pēc Hameda Amiri romāna Divu siržu zēnu, kas būs skatāms no nākamā gada 10. janvāra Mazajā zālē.

Savukārt 8. februārī Lielajā zālē būs Ineses Mičules iestudējums Artūra Millera 1947.gadā sarakstītajai lugai Visi mani dēli, kas ir pēckara stāsts par vīrieti, kurš cenšas apgādāt savus dēlus, taču iznīcina ne tikai savu ģimeni, bet arī daudzas citas.

Režisors Elmārs Seņkovs iestudēs Artūra Dīča Baltijas teļu. Seņkovs sola, kas tas būs viņa paaudzes skatījums uz viņa tēva paaudzi. Dziesmu spēlē plānots izstāstīt stāstu par to, kā tika būvēta valsts. Pirmizrāde plānota nākamā gada 12. aprīlī teātra Lielajā zālē.

Jaunajā sezonā Liepājas teātrī debitēs jaunā režisore Endīne Bērziņa, kura iestudēs Luisa Heteringtona, Hannas Bārkeres un Laiema Džārviša lugu 2401 objekts, kas ir stāsts par eksperimentālu smadzeņu operāciju. Iestudējums uzdos jautājumus par atmiņas nozīmīgumu, cilvēcīgumu, cilvēka identitāti, izvēlēm un medicīnas attīstību.

Pirms jaunās sezonas sākuma, no 23. augusta līdz 25. augustam, būs Atvērtā teātra dienas, kuru laikā interesenti varēs noskatīties gan Klaipēdas drāmas teātra viesizrādi Kuņas bērni ar titriem latviešu valodā, gan doties ekskursijā teātra aizkulisēs, bērni varēs darboties radošajās darbnīcās, tikties ar režisoriem un skatīties izrādes. 24. augusta vakarā teātra pagalmā būs diskotēka.

Jaunajā sezonā Liepājas teātra aktieru ansamblī nav notikušas izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja