Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Teātris

Valmiermuižas parkā aicina doties klausāmpastaigā Gaismas lauks

Novembris iezīmē patriotu mēnesi, kad tiek svinēta Latvijas neatkarības pasludināšanas diena. Godinot šos svētkus, tapusi klausāmpastaiga Gaismas lauks, kurā Valmiermuižas parkā no 15. līdz 21. novembrim varēs piedzīvot vēstures elpas un mūsdienu mākslas mijiedarbi.

Cita estētika, ne tikai multenes. Latvijas Leļļu teātra Dīvānzālē – jau 14 izrāžu digitālās versijas © DIENA

"Dīvānzāle ir pandēmijas laika projekts. Jau Covid- 19 otrā viļņa laikā meklējām iespējas filmēt savas izrādes, jo īpaši tās, kuras, zinot, ka teātris dodas remontā, nevarēsim spēlēt citur. Tās ir tā saucamās širmja izrādes, kas skatāmas Lielajā zālē un kur vajag skatuves bedri. Tādu apstākļu nekur citur nav," paskaidro Latvijas Leļļu teātra Mārketinga un komunikācijas nodaļas vadītāja Rūta Petrauska.

Latvijas Leļļu teātra Dīvānzāle atsāk darbu

Latvijas Leļļu teātra virtuālā teātra telpa Dīvānzāle pēc vasaras perioda pārtraukuma atsākusi darbu, papildinot repertuāru ar jaunām izrādēm. Dīvānzālē šobrīd skatāmas jau 14 izrāžu digitālās versijas, starp kurām atrodami iestudējumi gan skolēnu un pieaugušo auditorijai, gan pirmskolas vecuma bērniem un pašiem mazākajiem skatītājiem no 2 gadu vecuma, kuri teātrī līdz šim nav bijuši.

Foto: Pirmizrādi piedzīvojusi rokopera Mauglis

Nedēļas nogalē tika aizvadīta divus gadus gaidītā rokoperas Mauglis jauniestudējuma pirmizrāde, kuras izskaņā komponists un iestudējuma dalībnieki tika sumināti ar stāvvovācijām. Nākamās rokoperas izrādes klātienē varēs redzēt vien nākamgad, bet no 15. novembra ikvienam būs iespēja noskatīties tās videoierakstu, informēja rokoperas jauniestudējuma producents Juris Millers.

Dailes teātris Lielajā zālē plāno rīkot papildizrādes

Dailes teātra repertuārā esošās izrādes, kas plānotas teātra Lielajā zālē no šā gada 19. oktobra līdz 2022. gada 11. janvārim, šobrīd netiek atceltas. Teātris plāno papildizrādes, lai visiem biļešu īpašniekiem sniegtu iespējas noskatīties izvēlēto izrādi, informēja Dailes teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.