Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Liepājas teātrī viesosies izrāde Karš vēl nav sācies

Otrdien, 19. septembrī, plkst. 19.00 KatlZ Riga veidotā izrāde Karš vēl nav sācies ar spožu aktieru sastāvu – Gunu Zariņu, Aleksandru Maļikovu un Gīti Ivanausku (Gytis Ivanauskas) – viesosies Liepājas teātrī, informēja izrādes producenti.

Izrāde tiek spēlēta krievu valodā ar titriem latviešu valodā. Pēc izrādes skatītāji aicināti uzkavēties uz diskusiju, ko vadīs žurnāliste Viktorija Trofimova-Gaiķe un izrādes producente Jevgēņija Šermeņeva.

Dramaturga Mihaila Durņenkova luga Karš vēl nav sācies uzrakstīta 2015. gada pavasarī, un tajā ir pirmais kara atspulgs. Šobrīd viss ir mainījies, un vēl vairāk kļuvis skaidrs, ka pasaule ir trausla, neaizsargāta un no mums katra atkarīgs, kāda tā būs nākotnē.

Izrāde sastāv no 12 novelēm, kas sarakstītas kā skeči vai monologi. Katrai novelei ir savs sižets, taču kopā tās veido vienotu dramatisko līniju. Problēmas, kas uztrauc lugas varoņus, uztrauc ikvienu no mums – bailes pazaudēt savus tuvākos un ģimenes saites; tehnoloģiju attīstība un bezpalīdzīgi vecīši dziļos laukos; patērētāju sabiedrība, kas pieradusi izvēlēties labāko, bet aizmirsusi, ko nozīmē patiesas jūtas; agresija, kas uzliesmo ielās; un neskaitāmi veidi, kā aizbēgt no realitātes.

Durņenkova luga guvusi panākumus un tulkota angļu, rumāņu, čehu, itāliešu, lietuviešu un somu valodā. 2018. gadā luga iestudēta ne tikai Rīgā, bet arī Londonā. Izrādes režisore Ļera Surkova, kura dzimusi Latvijā un absolvējusi Maskavas Dailes teātra mākslas skolu, iestudējumu veidojusi kopā ar trīs aktieriem, kuri pārstāv dažādas teātra skolas un dažādu valodu kultūrtelpas,– Jaunā Rīgas teātra aktrisi Gunu Zariņu, Rīgas Krievu teātra aktieri Aleksandru Maļikovu un lietuviešu aktieri Gīti Ivanausku. Scenogrāfiju veidojusi Māra Broka, mūzikas autore ir Oļa Krikova, bet pie klavierēm – pianists Rihards Plešanovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja