Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Politika

Politologs: Pīlēna trumpis ir Levita reitinga vājums

Uzņēmēja, Apvienotā saraksta dibinātāja Ulda Pīlēna trumpis, lai kļūtu par Valsts prezidentu, ir pašreizējā prezidenta Egila Levita reitingu vājums, uzskata politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Politiķi neizrāda vienotu gatavību aizliegt cigaretes © DIENA

Plašas diskusijas par smēķēšanas mazināšanu izvērtās pagājušajā nedēļā Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijā, apspriežot projektu grozījumiem Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā, tostarp par deputātu Armanda Krauzes (ZZS) un Ramonas Petravičas (LPV) priekšlikumu pilnībā aizliegt pārdot cigaretes tām personām, kas dzimušas sākot no 2009. gada. Diemžēl debašu virzība komisijas sēdē lika noprast, ka vairums deputātu attiecībā uz cigarešu aizliegšanu nav tik naski, kā attiecībā uz elektronisko smēķēšanas ierīču šķidrumu aromātiem, par kuru aizliegšanu Saeima jau ir nobalsojusi otrajā lasījumā.

Koalīcija vienojas atcelt IIN avansa maksājumu pašnodarbinātajiem

Koalīcijas partijas ir vienojušās atcelt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) avansa maksājumu pašnodarbinātajiem, šodien pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes sacīja Saeimas deputāts Artūrs Butāns (NA) un Apvienotā saraksta (AS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.