Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV

Baidens atzīts par medicīniski "piemērotu" prezidenta amatam

ASV prezidenta Džo Baidena ārsts ceturtdien atzina viņu par medicīniski "piemērotu" prezidenta amatam pēc tam, kad Baidenam tika veikta ikgadējā medicīniskā pārbaude, kas ir pēdējā pirms gaidāmā Baidena paziņojuma par viņa kandidēšanu ASV prezidenta vēlēšanās 2024.gadā.

Disney likvidēs 7000 darbavietu

ASV izklaides un mediju kompānija Walt Disney Co. trešdien paziņoja, ka likvidēs 7000 darbavietu, ņemot vērā pieprasījuma samazināšanos pēc uzņēmuma straumēšanas pakalpojumiem.

Džo Baidens runā par stāvokli valstī liek pamatu atkārtotai kandidēšanai © DIENA

ASV prezidents Džo Baidens izmantojis šāgada runu ASV Kongresā par stāvokli valstī, lai izceltu sava četru gadu termiņa amatā pirmajā pusē sasniegto un vienlaikus parādot, ka arī 80 gadu vecumā viņš var būt bīstams konkurents republikāņu kandidātam, kurš stāsies viņam pretī 2024. gada ASV prezidenta vēlēšanās, raksta Financial Times.

Blinkens ar vizīti Ķīnā centīsies stabilizēt strauji bojājošās attiecības © DIENA

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens šajā nedēļas nogalē dodas uz Ķīnu ar cerībām stabilizēt pēdējā laikā strauji pasliktinošās abu valstu attiecības. Šī būs pirmā augsta līmeņa ASV amatpersonas vizīte Ķīnā pēc Covid-19 dēļ noteikto ceļošanas ierobežojumu atcelšanas, taču, kā atzīmē Foreign Policy, laiks, kad tā notiek, ir nepiemērots vizītei, lai atjaunotu sabojātas attiecības.