Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

1.septembris- kam jābūt skolēna skolas somā?

Katra vecāka lielākais satraukums ir skolas sākšanās skolēniem un it īpaši - gatavošanās tam. Ja bērns uzsāk skolas gaitas pirmo gadu, tad pavisam noteikti ir daudz nesakaidrību par to, ko vajadzētu iegādāties, lai jaunajam skolēnam būtu gan ērti mācīties, gan visi materiāli arī tiktu praktiski pielietoti. Kā sagatavoties pirmajam septembrim- par to lasi šī raksta turpinājumā.

Skolas soma

Ja izvēlies skolas somas interneta veikalā, nevis klātienē veikalos, tad pievērs uzmanību faktoriem, kas būtiski var ietekmēt skolēna mācību procesu un somas pārnēsāšanas vieglumu vai grūtumu.

  • Pievērs uzmanību aprakstam, vai soma ir ar cieto vai mīksto muguru. Vislabākā izvēle būtu ar cieto muguru.
  • Skolas mugursomām ir iespēja izvēlēties lences- divas vai vienu. Ja skolēnam būs vairākas darba burtnīcas un grāmatas, tad stājas un ķermeņa veselīgai uzbūvei un veicināšanai pavisam noteikti par labu nāktu tikai somas, kas ir ar divām lencēm.
  • Regulējamas lences un priekšā fiksējamas lences, kas iet ap vēderu, atvieglo skolēna mugurkaula spiedienu un slodzi, tāpēc, ja veselība ir svarīgs temats Tavā ģimenē- noteikti pievērs uzmanību šim faktoram pirkšanas brīdī.
  • Pievērs uzmanību arī tam, kāda slodze būs skolēnam, un cik daudz viņam būs jānes. Izglītības un zinātnes ministrijas mājas lapā ir pieejama informācija par to, kāds ir  ieteicamais skolas somas svars. Iepazīsties ar to un seko līdzi, vai Tavs bērns nepārpūlas, pārsniedzot vēlamos ierobežojumus.

Kancelejas preces

Stājoties skolā, parasti skolotāji ir sagatavojoši vēlamo pirkumu lietu sarakstu vecākiem, jo ir skaidri zināma izglītības programma un nepieciešamie materiāli, lai varētu pilnvērtīgi izglītoties un iegūt arī praktiskās zināšanas. 
Izmanto sarakstu kā špikeri iepirkšanās laikā- šķēres, līmes, papīri, bloki uc. lietas, kas palīdzēs bērnam iegūt jaunas zināšanas. Protams, papildus un ilgtermiņā noderēs klasiskie kancelejas priekšmeti, piemēram, flomāsteri, zīmuļi, pildspalvas, zīmēšanas bloki vai burtnīcas. Bērna aizrautība un prieks par jauniegūtajām lietām un skolas laiku pavisam noteikti būs satraukuma un izziņas pilns!

Grāmatas un darba burtnīcas

Arī ar šo jautājumu parasti klases audzinātājas un skola iepazīstina, lai vecākiem būtu lielāka skaidrība par izglītības programmu un mācību vielu. Iegādājies visu pēc saraksta un palīdzi bērnam sakārtot skolas somu tikai ar tām grāmatām un burtnīcām, kas nākamajā dienā ir vajadzīgas. 
Mūsdienās daudzas grāmatas bieži vien nav jāpērk, jo ir attīstīts vietējās bibliotēkas un skolas krājumu klāsts. Apzini pirmo gadu literatūru Tava skolēna klasei un uzzini, vai tā būs pieejama bibliotēkā vai jāpērk veikalā.  

Sporta apģērbs un apavi

Bērniem skolā ir arī sporta nodarbības, tāpēc Tev kā vecākam ir jānodrošina veselīgu un ērtu apavu, kā arī sporta apģērba iegāde. Noskaidro, kādi sporta veidi un cik intensīvi tie būs bērna pirmajās klasēs- tā Tu varēsi saprast, kādi apavi un apģērbs būtu vispiemērotākais fiziskajiem treniņiem sporta nodarbībās. 
Painteresējies, vai sporta nodarbības notiks iekštelpās vai ārtelpās, iespējams- gan gan, tāpēc tādā gadījumā piemeklē bērnam abos apstākļos piemērotus apavus treniņiem. Ņem vērā, ka pēc sporta nodarbībām bieži vien apģērbs un apavi ir sasvīduši, tāpēc papildus vēlams iegādāties arī sporta somu vai tašiņu ar aizsienamu/aizveramu galu. 

Preces skolai un kancelejas preces Tu vari iegādāties arī interneta veikalā 220.lv. Lai izdodas iepirkties, atrast visu savam skolēnam, un mācības jaunajā skolas semestrī iet no rokas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti