Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

10 e-pasta mārketinga nāves grēki

E-pasta mārketings kā klasisks mārketinga veids no pirmā acu uzmetiena var šķist vienkāršs. Patiesībā, sūtot mārketinga e-pasta vēstules, ir ļoti viegli pieļaut kļūdas, kurām būs sekas arī nākotnē. Kļūdaini var rīkoties dažādos veidos, sākot no tehniskiem un beidzot ar satura ziņā.

Esam sastādījuši brīdinošu sarakstu ar būtiskākajām kļūdām, ko cilvēki pieļauj, veidojot un sūtot jaunumus. Šīs galvenās kļūdas var negatīvi vai pat postoši ietekmēt jūsu kampaņas panākumus un jūsu zīmola tēlu.

E-pasts nav pārbaudīts

Pirms e-pasta nosūtīšanas uz adresātu sarakstu tas dažkārt netiek testēts. Tas nozīmē, ka e-pasta testa versija netiks nosūtīta sev vai kolēģiem. Tomēr mārketinga e-pasta testēšana ir zelta likums, kas jāievēro, pirms to var nosūtīt sabiedrībai. Pārbaudot e-pasta vēstuli, jūs varat atrast kļūdas dizainā, tekstā un citur. Ja iespējams, nosūtiet e-pasta testa versiju kolēģim, jo vienmēr ir labi, ja jūsu izveidoto vēstuli pārbauda vēl viens acu pāris. Kad citi cilvēki uz vēstuli paskatīsies no cita skatpunkta, viņi var pamanīt nelielas pārrakstīšanās kļūdas vai neērtu vēstules struktūru, ko jūs, iespējams, esat palaiduši garām. Tāpat ir obligāti jāpārbauda, vai visas e-pastā esošās saites darbojas, jo pat niecīga kļūda saites kodā padarīs to nederīgu, t. i., netiks izpildīts īstais vēstules mērķis.

Nav noteikti skaidri e-pasta mārketinga mērķi

Vai jūs sūtāt e-pasta vēstules, nezinot, kāpēc, cik daudz vai cik bieži to vajadzētu darīt un kādam jābūt rezultātam? Nosakiet savus mārketinga mērķus un to, kādus pārdošanas apjomus vēlaties sasniegt. Padomājiet par savu mārketingu kopumā, ņemot vērā e-pasta mārketinga īpašo ietekmi. Ir daudz kas nosakāms - piemēram, kā sociālo plašsaziņas līdzekļu kampaņas varētu piesaistīt kontaktus un otrādi, kā palielināt savu sociālo plašsaziņas līdzekļu sasniedzamību, izmantojot e-pastu. Nosakot e-pasta mārketinga mērķus, ir ļoti svarīgi noteikt, vai jūs vēlaties iegūt daudz klikšķu, tiešo atbilžu, pārdošanas vai tikai atvēršanas iespējas, izmantojot savu biļetenu.

Neskaidrības ar kontaktiem

Dažas kontaktu datubāzes var būt pat 10-15 gadus vecas, un biļetena veidotājs var nezināt, vai visi šie kontakti ir vai nav aktīvi. Ir būtiski norādīt, no kurienes kontakti nāk, bet diemžēl lielākā daļa uzņēmumu to nedara. Kāpēc tas ir svarīgi? Tāpēc, ka jums ir jāzina, kādā veidā klients ir piekritis abonēt biļetenu - vai nu jūsu tīmekļa vietnē, vai sociālajos plašsaziņas līdzekļos, vai papīra formā. Piemēram, daži veikali vāc kontaktus papīra formātā, piedāvājot iespēju papildus reģistrējoties kā pastāvīgajam klientam abonēt biļetenu.

Otrkārt, ir svarīgi zināt, kad konkrēto kontaktu pievienojāt savam sarakstam. Tas ir svarīgi, lai jūs varētu notīrīt savu adresātu sarakstu, pamatojoties uz kontakta aktivitāti. Tātad, ja redzat, ka konkrēts kontakts ir bijis jūsu datubāzē vairāk nekā gadu, bet šajā laikā nav atvēris nevienu no jūsu e-pasta vēstulēm, viņš jums nav noderīgs kontakts un ir jāizslēdz no saraksta.

 

Neatbilstošas e-pasta vēstules temata līnijas

Tēmas rindiņa ir viena no pirmajām lietām, ko mēs pamanām pastkastītē, un ir ļoti iespējams, ka mēs atvērsim e-pastu, pamatojoties uz to, vai tēma mūs uzrunā vai ne. Jūsu e-pasta temata rindiņai ir jāizraisa klientu interese, taču vienlaikus tā nedrīkst viņus mulsināt vai maldināt. Piemēram, temata rindas sākumā dažkārt tiek pievienots saīsinājums "RE:". Tas rada iespaidu, ka vēstule ir atbilde uz vēstuli, ko adresāts iepriekš nosūtījis, lai gan patiesībā lasītājs nekad nav bijis tiešā kontaktā ar sūtītāju. No psiholoģiskā viedokļa nolūks ir radīt korespondentam sajūtu, ka viņam vēstule ir jāatver. Patiesībā šī darbība būtībā ir lasītāja maldināšana.

Vēl viena lieta, no kuras jāizvairās, ir neatbilstošs virsraksts. Piemēram, jūs vēlaties nosūtīt klientiem informāciju par pusdienu piedāvājumiem, bet temata rindā rakstāt kaut ko nesaprotamu, piemēram, "Lūdzu, nedariet tā". Šādā veidā pastāv risks, ka klients nesapratīs, ko jūs vēlaties viņam pateikt, tādējādi uzreiz ķersies pie jūsu ziņojuma izmešanas miskastē. Rūpīgi pārdomājiet savu svarīgāko vēstījumu klientam, un, ja jūs izdomāsiet labu un atbilstošu temata rindu, pastāv lielāka iespēja, ka viņi atvērs jūsu e-pastu.

Nav priekšskatījuma teksta

Papildus labai temata rindkopai noteikti padomājiet arī par e-pasta priekšskatījuma tekstu. Izmantojot šo īso informāciju, jūs varat vēl vairāk pārliecināt lasītāju atvērt vēstuli. Ja to nepievienosiet, ar priekšvēstules tematu vien var nepietikt, lai klients saprastu ziņas nozīmi vai sajūsminātos par tās saturu.

Patiesībā jums var būt pat sliktāk, nekā vienkārši trūkt lasītāja intereses. Varam minēt piemēru no dzīves. Ja nepievienosiet priekšskatījuma tekstu, pasta kastītē pēc temata rindas, kur citādi būtu priekšskatījuma teksts, var parādīties ziņojuma daļa "atteikties no jaunumu saņemšanas". Tas neizskatās profesionāli un neveicina jūsu zīmola tēlu, tāpēc, lai izvairītos no šādām kļūdām, jums vajadzētu izmantot priekšskatījuma teksta opciju. Vairāk par priekšskatījuma tekstu un bieži vien mulsinošo preheader lasiet mūsu Smaily blogā.

Maldinoši CTA, kas atrodas tuvu viens otram

Aicinājuma rīkoties poga (CTA) ir poga, kas aicina e-pasta lasītāju veikt kādu no mūsu vēlamajām darbībām, piemēram, apmeklēt mūsu tīmekļa vietni, reģistrēties pasākumam vai apskatīt konkrētu produktu. Daži biļetenu sūtītāji pat neizmanto CTA pogas, piemēram, ja viņi vēlas reklamēt savu zīmolu un dalīties ar lasītājiem aizraujošā informācijā, izmantojot tikai e-pastu. Tomēr CTA poga galvenokārt ir viens no e-pasta mārketinga pamatprincipiem, jo ar tās palīdzību mēs varam panākt, lai lasītāji dara to, ko vēlamies, lai viņi dara.

Termins "izvēles paradokss" psiholoģijā liecina, ka dažādu izvēļu pārpilnība cilvēkam rada stresu. Rezultātā viņš var vispār vairs (nevēlēties) izvēlēties. Jūsu gadījumā, ja savā informatīvajā biļetenā pievienosiet daudz dažādu CTA, tas, visticamāk, lasītāju mulsinās, un viņš nesklikšķinās uz nevienas no tām. Vienīgais izņēmums šajā gadījumā ir dažādi e-veikala piedāvājumi - piemēram, jauno produktu attēli vai īpašie piedāvājumi ar iekļautiem CTA. Šādu saišu varat pievienot vairāk nekā cita veida CTA, taču paturiet prātā, ka jāizvieto tikai labākie piedāvājumi, lai lasītājs netiktu pārslogots. Īsāk sakot, saturīga e-pasta gadījumā ir jāizvairās no pārspīlējumiem ar CTA. Jūsu ziņojumam ir viens mērķis, un katra saite varētu novest pie šī konkrētā mērķa.

Lielākā kļūda, ar ko esam saskārušies, ir divu vai vairāku CTA novietošana viena virs otras bez paskaidrojoša vai kontekstuāla teksta starp tām. Šādā gadījumā klients var nesaprast, ko jūs vēlaties, lai viņš šajā gadījumā dara.

Uzrunājot lasītāju, netiek izmantots Fallback

Personalizācija ir viena no galvenajām tēmām mūsdienu e-pasta mārketingā. Vairāk par padomiem, ar kuru palīdzību jūs varat personalizēt savu vēstuli, varat izlasīt šeit. Savukārt šajā rakstā mēs aplūkosim lasītāja uzrunāšanu vārdā - arī šis aspekts tiek klasificēts kā personalizācijas daļa. Šāda personiska pieeja vēstules sākumā lasītājam šķiet silta un viesmīlīga un palielina e-pasta panākumus. Arī jūsu mērķim ir jābūt vērsties pie klienta personīgi. Tomēr jūsu adresātu sarakstā var būt cilvēki, ar kuriem nav saistīta nekāda papildu informācija, izņemot e-pasta adresi. Šādā gadījumā palīgā nāk rezerves iespēja, ko sauc par "rezerves variantu", un noteikti izmantojiet šo iespēju.

Ja parasti uz saviem klientiem vēršaties pēc viņu vārda un neizmantojat rezerves iespēju, jūsu sveiciens var izskatīties neveikli vai neglīti. Ja nav klienta vārda vai alternatīva vārda, ar ko uzrunāt klientu, jums tiks parādīta vai nu tukša vieta, vai arī vārda kods, kura tehniskais mērķis ir pievienot korespondenta īsto vārdu koda vietā. Tas nozīmē, ka, piemēram, būs redzama tukša vieta "Sveiki, !" vai vārda kods "Sveiki {{vārds}}!". Tā ir ārkārtīgi smieklīga kļūda, no kuras patiesībā ir ļoti viegli izvairīties, izmantojot rezerves kodu. Tas aizstās atstarpi vai kodēto lauku "{{{vārds}}" ar kādu universālu vērtību, piemēram, "klients", "draugs", "lasītājs" utt.

Kad pārbaudīsiet savu e-pastu, redzēsiet, kā tas ir personalizēts ar jūsu vārdu - gadījumā, ja jūsu vārds ir pievienots jūsu datiem. Citiem vārdiem sakot, veicot testēšanu, jūs varat redzēt, vai personalizācija darbojas pareizi. Tas, vai vēstules adresāti adresē redz savu vārdu, ir atkarīgs no tā, vai viņu datos ir iekļauts arī viņu vārds. To varat pārbaudīt kontaktu bāzē. Ja to nepārbaudīsiet, tas parādīsies tikai tad, ja jūsu vēstule jau būs nosūtīta abonenta pastkastītē.

Virsraksts, pēdiņa un tehniskie termini nav tulkoti

Šis punkts attiecas uz visiem, kas iesaistīti daudzvalodu mārketingā. Vairums e-pasta programmu pēc noklusējuma gan galvenē, gan galvenē parāda obligātos e-pasta elementus, piemēram, "skatīt pārlūkprogrammā", "atteikties no abonēšanas", sūtītāja kontaktinformāciju u. tml. Iespējams, ka daži biļetenu veidotāji domā, ka tā ir oficiāla un nemainīga lieta, un tāpēc atstāj to tādu, kāds tas ir. Patiesībā arī šī daļa būtu jāiztulko.

Piemēram, ja mēs sazināmies ar klientu igauņu valodā, ir nepieklājīgi netulkot tehniskos tekstus. Dažādas valodas ir skaistas, un šajā gadījumā "loobu uudiskirjast" un "vaata e-kirja veebis" arī labi skan un ir saprotami visiem igauņu valodā strādājošajiem biļetena abonentiem. To darot, esiet uzmanīgi, lai neizdzēstu nepieciešamās saites - sīkākus norādījumus par saišu pievienošanu jaunumu biļeteniem varat atrast Smaily rokasgrāmatā šeit.

Izmantojot @No-Reply vai @DoNotReply sūtītāja e-pastu

Trešā lieta, ko mēs aplūkojam, pārbaudot savu pastkasti, ir ne tikai temata rinda un priekšskatījuma teksts, bet arī e-pasta sūtītājs. Ja tas ir auksti izklausās "neatbildēt", tas var būt psiholoģiski atbaidošs. Svarīga ir vārda atpazīstamība, un, ja vēstule ir no pazīstamas personas vai uzņēmuma, mēs vairāk uzticēsimies sūtītājam un ar lielāku varbūtību atvērsim vēstuli. Turklāt vēstules saturs mūs vairāk ietekmē, mēs ar to labāk saistāmies un esam arī atvērtāki noklikšķināt uz CTA.

Mūsu mērķis ir sākt veidot saikni ar klientu, taču, pat ja mēs vienreiz izmantosim adresi "bez atbildes", mēs uzreiz liksim noprast, ka nevēlamies ar viņu sazināties. Ja jūsu iesūtnē ir daudz ziņojumu no klientiem, uz kuriem nepieciešams atbildēt, varat izmantot automātiskās atbildes - pateicības vēstuli, novirzīšanu uz biežāk uzdoto jautājumu bloku, apstiprinājumu, ka uz klienta ziņojumu tiks atbildēts, utt. Atbildot cenšamies mazināt iespējamās problēmas un parādīt klientam, ka esam viņam gatavi palīdzēt.

Nav iespējams atteikties no abonementa

Neatņemama biļetenu sastāvdaļa ir tā, ka lasītājs jebkurā laikā var atteikties no abonēšanas. Diemžēl var atzīmēt, ka līdz pat šai dienai ir uzņēmumi, kas šādu iespēju saviem klientiem nepiedāvā. Ir arī bezkaunīgi sūtītāji, kas atteikšanās saiti padara tādas pašas krāsas kā e-pasta fonu. Citiem vārdiem sakot, saite faktiski pastāv, bet nav redzama. Turklāt ir sastopamas atteikšanās saites, kas izveidotas ar tik sīkiem burtiem, ka tās var izlasīt tikai ar datorpeli vienā rokā un lupu otrā. Tas viss var novest pie tā, ka jūsu ziņa tiek pārsūtīta uz surogātpasta mapi. Un, protams, ir jāpiemin, ka iespēja atteikties no jūsu jaunumu vēstules ir juridiska prasība.

Protams, mēs vēlamies tikai to, lai mūsu adresātu saraksts nepārtraukti pieaug, taču uzskatiet par labu, ja klients, kurš nevēlas saņemt jūsu e-pasta vēstules, var atteikties no tā. Šāds saraksta dalībnieks vairs nenodrošinās jums pārdošanu, un viņa aizkaitinājums var kļūt kaitīgāks. Pārliecinieties, ka atteikšanās saites tekstu rakstāt vismaz tādā pašā fonta lielumā kā pārējo e-pasta saturu, un iestatiet tās krāsu tā, lai abonentam tā būtu skaidri redzama.

Nobeigumā

Mēs ceram, ka šajā sarakstā nav nevienas jums pazīstamas kļūdas. Tomēr mēs saprotam, ka neapzinīguma vai aizņemtības dēļ šādas kļūdas reizēm var gadīties. Mēs vēlamies jums palīdzēt gūt panākumus e-pasta mārketinga jomā. Ja redzat, ka kāds cits izdara e-pasta mārketinga nāves grēku, palīdziet viņam un dalieties ar savām jauniegūtajām zināšanām vai saiti uz šo rakstu. Atcerieties, ka lielākā daļa kļūdu ir atklājamas testēšanas laikā - tāpēc novēlam jums veiksmīgu testēšanu un efektīvus jaunumus!

Par Smaily

Smaily ir apzināti vienkāršs rīks, kas radīts, lai izveidotu un izsūtītu skaistas jaunumu vēstules, kas piemērots jebkuram lietotājam neatkarīgi no viņa pieredzes un prasmēm. Būdami e-pasta mārketinga risinājumu līderis Igaunijā un vadošais spēlētājs Baltijas un Ziemeļvalstu reģionos, mēs katru dienu apkalpojam vairāk nekā 20 000 klientu. Mēs izceļamies ar to, ka piedāvājam neparastu klientu atbalstu, ērtu cenu un izcilu kvalitāti, jo galvenā uzmanība tiek pievērsta klientu pieredzei. Apmeklējiet Smaily LinkedIn lapu un sekojiet līdzi jaunākajām tendencēm e-pasta mārketingā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti