Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

4 ieteikumi, kas palīdzēs Jums ietaupīt naudu

Ik dienas cilvēki veic darījumus ar naudu – pērk un pārdod, aizņemas un atdod, iegulda un krāj. Tieši finanses veido ļoti nozīmīgu mūsu dzīves daļu, tādēļ arī tām nepieciešams pievērst pietiekami daudz uzmanības. Diemžēl ne visiem no mums izdodas veiksmīgi kontrolēt savus ienākumus un izdevumus, kā rezultātā rodas finansiālas problēmas. Viens no biežākajiem iemesliem ir tas, ka mēs izdodam vairāk, nekā nopelnām. Šajā rakstā aplūkosim četrus veidus, kas palīdzēs Jums iemācīties taupīt naudu, lai stabilizētu savu finansiālo situāciju.

Maksājiet skaidrā naudā, nevis ar karti

Šeit īpaša loma ir psiholoģijai, jo tad, kad norēķināmies ar bankas karti, mēs no naudas atvadāmies daudz vieglāk un pilnībā neizvērtējam to, cik patiesībā daudz iztērējam. Savukārt šķirties no skaidras naudas esot grūtāk, kā rezultātā arī vairāk pievēršam uzmanību tam, cik daudz un kam tērējam. Nākamreiz, kad dodieties uz veikalu, paņemiet līdzi noteiktu skaidras naudas summu, kas nepieciešama pirkumiem un varēsiet paši pārliecināties, vai šis ieteikums darbojas.

Pirms pērciet – nogaidiet

Impulsīvie pirkumi mūsdienās nav nekas svešs – mums visapkārt ir tik daudz kārdinājumu, kas tā vien aicina izdot naudu, tādēļ arī nereti no veikala mājās pārrodamies ar pirkumiem, kas mums nemaz nav vajadzīgi. Lai izvairītos no šāda veida nevajadzīgiem tēriņiem, katru reizi, kad plānojat veikt lielāku pirkumu, nogaidiet vismaz nedēļu. Ja arī pēc šī laika saprotat, ka Jums prece ir nepieciešama, to, visticamāk, ir vērts iegādāties. Un tad tas vairs nebūs impulsīvs pirkums.

Uzstādiet automātiskos maksājumus

Ikvienam no mums ik mēnesi ir dažādas izmaksas – īre, transports, degviela, komunālie maksājumi, kāds kredīts, pārtika, izklaide un dažādi citi izdevumi. Internetbankas mūsdienās saviem klientiem piedāvā iespēju uzstādīt automātiskos maksājumus, kas nodrošina, ka dienā, kad nauda ienāk bankas kontā, maksājums tiek veikts automātiski, un Jums neparko nav jāuztraucas. Izmantojiet šo iespēju, lai izvairītos no sekām, kas var gadīties, laicīgi neapmaksājot rēķinus.

 Aprēķiniet, cik stundu Jums būtu jāstrādā, lai apmaksātu pirkumu

Ja iepriekš pieminētie paņēmieni ir jau izmēģināti, iesakām nākamreiz, kad vēlēsieties iegādāties ko dārgāku, pārrēķināt summu stundu skaitā, kas jānostrādā, lai pirkumu atpelnītu. Šāds salīdzinājums liks paskatīties uz izdevumiem no cita skatupunkta, un izvērtēt, kā Jūs tērējat savus ienākumus. Padomājiet, vai tiešām ir vērts iegādāties preci vai pakalpojumu, kas līdzvērtīga nedēļas darbam? Cik ilgam laikam tā Jums noderēs? Vai precei/pakalpojumam ir praktisks pielietojums, vai arī vēlaties to iegādāties, jo tas apliecina noteiktu statusu? Šāda domāšana arī palīdzēs iemācīties novērtēt savu īpašumu un attiekties pret to atbildīgāk.

Atcerieties, ka taupība ir vērtīga īpašība, taču, ja straujajā ikdienas ritmā notiek kas ārkārtējs, kam nepieciešami papildu līdzekļi, atcerieties, ka vienmēr var noderēt Onefinance.lv kredīts. Izturieties atbildīgi pret aizņemšanos un izvērtējiet savas iespējas atmaksāt!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti