Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

5 veidi, kā naudas taupīšanu padarīt par ieradumu

Nauda ir kas tāds, kas mūsu ikdienu padara krāsaināku, jo vēlamies iegādāties skaistas lietas, garšīgi paēst un izbaudīt to, kas mums ir dots. Tomēr, lai dzīvotu skaisti, naudu vajag taupīt. Katram ir kāds sapnis, ko piepildīt. Viens vēlas iegādāties savu sapņu auto, kāds cits – doties ceļojumā uz vietu, ko ļoti gribas apskatīt.

Lai piepildītu visus savus sapņus, kuru realizēšanai ir nepieciešami līdzekļi, ir jāiemācās taupīt. Vairums zina, ka naudas taupīšana ir gana sarežģīts uzdevums. Kā to padarīt nevis par ikdienas galvassāpi, bet par viegli īstenojamu ieradumu?

Mācāmies iekrāt un priecāties par saviem iekrājumiem

Ne visiem pietiek brīvo līdzekļu, lai kaut ko pamanītos arī iekrāt. Algas līmenis katram ir citāds. Tomēr pat krājot samērā mazas summas, iekrājums pieaugs. Viens mēnesī var atļauties nolikt iekrājumam 500 EUR, kāds cits vien 5 EUR. Lai kāda būtu summa, kuru katru mēnesi noliekam savā krājkasē, jāiemācās par to priecāties.

Kā iekrāt naudu? Ir ļoti vienkāršs veids, kā sevi kontrolēt - krājkonts.

Atverot krājkontu, mēs esam izveidojuši vēl vienu atsevišķu kontu bankā, kurā krāt naudu. Tas taču ir daudz drošāk, kā likt naudu aploksnītē un glabāt atvilktnē. Krājkontā uzkrātā nauda ilgtermiņā pelna procentus, tā vienmēr ir drošībā un nav tik vienkārši pieejama. Ja vēlamies izņemt naudu no krājkonta, šis darījums jāpiesaka vairākas dienas iepriekš. Tas var palīdzēt atturēties no kārdinājumiem.

Lai naudas likšana kļūtu par ieradumu, izveidojiet automātisko maksājumu, kas ieliks jūsu krājkontā jūsu noteikto summu. Ierēķiniet ikmēneša izdevumos naudu, kas tiks ieskaitīta krājkontā.

Priecājieties! Ik pa laikam apmeklējiet savu krājkontu, lai apskatītu, cik daudz naudiņas jau ir iekrāts – jūs pamazām tuvojaties savu mērķu piepildījumam!

Taupīt uz ēdienu nenozīmē ieturēt ūdens diētu

Ēdiens patiesībā ir tas, uz ko varam ietaupīt visvairāk naudas. Ja mēs parēķinātu, cik līdzekļu katru mēnesi iztērējam pārtikai, tad nespētu vien nobrīnīties. Vidēji viena ģimene mēnesī tērē 500 EUR tikai pārtikas produktiem. Kā ietaupīt?

  1. Pēc pārtikas precēm dodieties tikai tad, kad esat paēduši. Tādā veidā jūs nopirksiet daudz mazāk nevajadzīgu uzkodu un produktus, kam parasti jūs pat nepievērstu uzmanību.
  2. Dodieties pēc pārtikas ar iepirkumu sarakstu. Nedēļas laikā pielīmējiet to redzamā vietā virtuvē, kur ikviens var pierakstīt tās lietas, kas nepieciešamas. Iepirkumu sarakstu noteikti vajadzētu ieviest kā patstāvīgu ieradumu, jo tas patiesi palīdz orientēties veikalā un neiegādāties neko lieku – arī neaizmirst to, kas vajadzīgs.
  3. Plānojiet maltītes nedēļu pirms pirkumu veikšanas un pēc tam iegādājieties tikai tos produktus, kas jums pietrūkst šo maltīšu sagatavošanā. Uzsāciet plānošanas paradumu vispirms ar 3 vai 4 dienām, ja visa nedēļa šķiet pārāk ilgs laika posms.
  4. Organizējiet pārtikas uzglabāšanas skapjus un atvilktnes tā, lai visiem ģimenes locekļiem būtu skaidrs, kur un kas atrodas. Ja jūs nepārzināt, kas jums ir un jūs nevarat kaut ko atrast, jūs visticamāk to iegādāsieties vēlreiz, lai tikai pēc pāris dienām atrastu to aizmirstu nepareizajā atvilktnē.
  5. Nepērciet uzkodas vai pusdienas pa ceļam uz/no darbu, tās visticamāk būs mazāk veselīgas un dārgākas nekā tas, ko jūs spēsiet sagatavot iepriekš mājās. Jūs arī labāk spēsiet izsekot līdzi ēdienu kalorijām, ja uzkodas un pusdienas, ko ēdat darba pārtraukumos, būsiet pagatavojuši mājās.

Naudas taupīšana ir labākais ieradums! Bet, ja pietrūkst?

Bieži vien gadās, ka tomēr kaut kam pietrūkst. Lai cik labi jūs nebūtu apguvuši naudas taupīšanas mākslu, mēdz gadīties arī neparedzētas situācijas. Ko darīt?

Ferratum.lv piedāvā izdevīgus nosacījumus nelieliem aizņēmumiem gan jaunajiem, gan patstāvīgajiem klientiem. Ja noticis kas neparedzēts, apmeklējiet Ferratum.lv mājaslapu, kur ir ērti izvēlēties sev interesējošo aizdevuma apjomu un termiņu, viegli aizpildīt pieteikuma formu un saņemt aizdevumu pāris minūšu laikā. Jūs varat izvēlēties starp tādām iespējām kā ātrais kredīts, patēriņa kredīts un kredītlīnija.

Lai nauda vairotos, tā ir jātērē. Tomēr taupība ir īpašība zelta vērtē. Tērējiet naudu ar prātu, taupiet un krājiet – lai izdotos piepildīt visus savus sapņus un sasniegt nospraustos mērķus. Un, ja nedaudz pietrūkst, nāciet uz Ferratum.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti