Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

6 iemesli, kādēļ nomainīt veco auto pret jaunu

Esošās automašīnas nomaiņai var būt visdažādākie iemesli. Sākot ar finansiāliem, beidzot ar emocionāliem iemesliem. Lai vai kā, jaunas automašīnas iegādāšanās un vecās automašīnas pārdošana var būt visai ilgs un sarežģīts process. Ja vienīgais, kas stāv ceļā, lai iegadātos jaunu automašīnu, ir finanses, tad naudas aizdevums būs labākais problēmas risinājums. Taču, ja izlem par labu naudas aizdevumam, rupīgi izvērtē savas iespējas to atmaksāt.

Lai saprastu, vai ir pienācis laiks nomainīt savu veco auto pret jaunu, lūk, 6 iemesli:

1. Auto neatbilst dzīves situācijai

Dzīvē viss mainās, iespējams, ka esošais auto vairs nav īpaši piemērots jaunajai darbavietai. Arī ģimenes pieaugums ietekmē to, ka nepieciešams daudz plašāks un ērtāks auto, lai būtu vieglāk ar to pārvietoties gan bērniem, gan vecākiem. Tāpat gluži pretējā situācijā – ja bērni jau ir izauguši un uzsākuši savu patstāvīgu dzīvi, vairs nav vajadzības pēc liela auto, to vērts nomainīt pret mazāku un ekonomiskāku. Arī jauni vaļasprieki ietekmē to, ka nepieciešams mainīt auto.

2. Auto uzturēšana palikusi pārāk dārga

Jo vecāks auto, jo lielākas uzturēšanas izmaksas tas prasa. Ar laiku arvien ātrāk nolietojas dažādas detaļas, tāpēc auto biežāk jāremontē. Parasti auto iegādāšanās brīdī, tev neviens precīzi nepateiks, cik daudz auto uzturēšana izmaksās. To tu saprastīsi tikai laika gaitā, un iespējams, ka sen kārotais sapņu auto nebūs pa kabatai un nāksies tomēr no tā šķirties.

3. Degvielas cenu kāpums

Augtās degvielas cenas arī var likt apdomāt iespēju esošo auto nomainīt pret citu. Šobrīd lētākais variants ir auto ar gāzes iekārtām. Taču pastāv iespēja vienkārši iegādāties ekonomiskāku un mazāku auto, ja iepriekšējais auto nav ekonomisks un patērē daudz degvielas.

4. Neapmierina auto marka vai modelis

Neskatoties uz to, cik auto ir jauns vai vecs, bieži vien gadās iegādāties mašīnu, kas līdz galam tomēr neder un nepatīk, pat, ja sākumā šķita, ka konkrētais auto ir pats labākais un piemērotākais. Lielākoties ar laiku nepatika rodas pret neciliem un ārēji nemanāmiem sīkumiem. Piemēram, nepatika pret auto salona krāsu, vai to, ka nav iespējams noregulēt sēdekļus tieši tā, kā tev patīk. Vēl šādiem sīkumiem var pievienoties nepatika pret auto vadāmību, bremzēm, pārnesuma slēgšanas mehānismu, kas raksturīga konkrētai auto markai. Visi šie sīkumi ar laiku var sākt traucēt un nepatika pret auto tikai palielināties.

5. Auto kļuvis pārāk vecs

Mēdz teikt, ka neviens auto nevar kļūt pārāk vecs, pats galvenais ir mācēt par to kārtīgi rūpēties un uzturēt. Taču automašīna, kā jebkura cita ierīce, ar laiku nolietojas, un tā uzturēšana prasa arvien lielākus līdzekļus. Arī automašīnas vizuālais izskats ar laiku sabojājas – parādās pāris rūsas laukumiņi vai kādas švīkas. Liela daļa cilvēku cenšas nomainīt iepriekšējo auto pret pilnīgi jaunu, tiklīdz beidzas garantijas termiņš. Jāsaka, ka ne visi var tā rīkoties, jo tam vajadzīgi lieli naudas līdzekļi. Arī uzņēmumi, kas izmanto dienesta auto, piekopj šādu praksi.

Jāatzīst, ka dažādu marku automašīnas noveco dažādi un atšķirīgos laika posmos, taču vienmēr pienāk brīdis, kad ikvienas mašīnas uzturēšanas izmaksas sasniedz lielus apjomus un izdevīgāk būtu no tās šķirties un iegādāties jaunu auto.

6. Nomainījies auto dīleris vai serviss

Iespējams, tu esi pieskaitāms tam autobraucēju vairākumam, kas uzticas konkrētam uzņēmumam, pārdevējam vai servisa darbiniekiem. Gadījumos, kad iecienītā firma pārtraukusi tirgot tavas markas automašīnas un visi uzticamie darbinieki ir devušies uz citu uzņēmumu, ir vērts apsvērt domu par auto maiņu. Šādās situācijās parasti nonāks jaunu auto pircēji, jo lietotu auto iegāde un apkope ir plašāk pieejama. Latvijā joprojām ir daudz auto marku, kurām ir tikai viens vai divi oficiālie pārstāvji, un, ja autoservisa dēļ jāmēro tāls ceļš, tad vajadzētu padomāt par izdevīgāku variantu un nomainīt esošo auto pret citu.

Raksts sagatavots sadarbībā ar Ferratum Bank

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti