Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

7 lietas, ko automašīnu dīleri Jums nestāstīs

Jauna auto iegāde ir ļoti svarīgs un pārdomāts solis, neatkarīgi no tā, vai savu transporlīdzekli plānojat iegādāties tikko no rūpnīcas nākušu spēkratu oficiālajā salonā, vai arī meklējat lietotu transportlīdzekli par zemāku cenu kādā no autoplačiem. Darbības princips abu tirdzniecības vietu pārdevējiem – dīleriem ir viens – pārdot, tādēļ šajā rakstā apkopotas lietas, kas no pārdevēju puses tiek noklusētas, bet Jums kā pircējam ir svarīgas.

1. Zemākās cenas piedāvājums.

Automašīna, kas tiek reklamēta par lielisko zemo cenu, ir vienkāršākais iespējamais šī auto modelis bez jebkādām ekstrām un ar manuālo ātrumkārbu. Šis auto domāts, lai piesaistītu Jūsu uzmanību un mudinātu ierasties konkrētajā auto salonā, kur pārdevējs varētu piedāvāt spēkratu atbilstošu Jūsu vajadzībām.

2. Tirdzniecības vieta saņem komisiju no konkrēta aizdevēja.

Lai salons vai autoplacis varētu transportlīdzekli noformēt kā līzinga darījumu, Jūsu dati tiek nosūtīti vairākām kredītiestādēm, lai tos pārbaudītu un saņemtu precīzu piedāvājumu. Visbiežāk katrs uzņēmums sadarbojas ar vienu kredītiestādi, kas piedāvā visizdevīgākos nosacījumus tieši auto pārdošanas biznesam, nevis pašam klientam.

3. Pārdevēji nevēlas, lai Jums ir savs finansējuma avots.

Kā jau minēts iepriekš, auto tirgotāji sadarbojas ar konkrētām kredītiestādēm un vēlas, lai līzinga līgumi tiktu noslēgti tieši šajos uzņēmumos, Jums kā pircējam ir ne tikai tiesības pašam izvēlēties līzinga uzņēmumu vai aizdevējiestādi, bet tas ir pat daudz izdevīgāk, jo varat iepriekš iepazīties un salīdzināt visdažādākos piedāvājumus. Piemēram, Creamcredit.lv piedāvā tādu iespēju kā naudas kredīts. Jūs varat aizņemties līdz pat 10 000 eiro ar precīzu atmaksas grafiku un bez slēptiem maksājumiem.

4. Neplānota vizīte nozīmē lielisku peļņu.

Parasti pirms auto iegādes salonā kopā ar dīleri tiek ieplānots konkrēts laiks, lai pietiktu gan apskatei, gan testa braucienam, gan pārrunām un līgumu noformēšanai. Nesagatavojies klients, kas ierodas bez ieplānotas vizītes, būs motivācija dīlerim izteikt tādu piedāvājumu, kas izdevīgāks viņam, un, vēloties ātrāk tikt galā ar formalitātēm, Jūs tam arī piekritīsiet, tādēļ labāk pirms vizītes sagatavoties un veikt pierakstu.

5. Pēdējā brīža izmaiņas līgumā.

Protams, ka pārdevējs kā zinošs profesionālis rada uzticību un tiek pieņemts, ka viss apspriestais arī atspoguļosies līgumā. Tādēļ nepakļaujieties spiedienam ātrāk parakstīt visus dokumentus, lai sēstos pie sava jaunā auto stūres, bet rūpīgi pārbaudiet, vai tiešām viss apspriestais arī parādās līgumā. Ja tā tomēr nav, Jums ir visas tiesības atteikties parakstīt konkrēto līgumu un lūgt tam pievienot vai no tā izņemt lietas par ko neesat vienojušies.

6. Nerunājiet par ikmēneša maksājumu summām.

Tiekoties ar auto pārdevēju, apspriediet tikai kopējo summu, ko varat atļauties tērēt spēkrata iegādei, tādējādi saņemot adekvātu līzinga piedāvājumu. Ja kā svarīgāko summu sarunā nostādīsiet ikmēneša maksājuma summu un vēlēsieties, lai tā ir iespējami mazāka, pastāv iespēja, ka līzinga līgums tiks noslēgts uz ārkārtīgi ilgu termiņu, kas galu galā nozīmē lielāku summu, ko samaksājat procentos, salīdzinājumā ar īsāku aizdevuma termiņu un lielāku ikmēneša maksājumu.

7. Neparakstiet līgumu uzreiz.

Auto pārdevēja tiešais uzdevums ir pārdot Jums automobīli maksimāli ātri, vēlams pat pirmās vizītes laikā. Sava mērķa sasniegšanai pārdevējs var piedāvāt Jums dažādas papildus lietas pat par īpašu cenu, lai tikai darījums notiktu.

Lai darījums būtu izdevīgs abām pusēm, droši vienojieties par iespēju apdomāties un līgumu parakstīt citā dienā, lai steigā nepiekristu kam nevajadzīgam.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti