Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

8 ieteikumi, kā saglabāt tīras un koptas grīdas ziemā

Rudenim un ziemai raksturīga ne tikai tumsa un aukstums, bet arī lietus, sniegs, dubļi un pretslīdes materiāli. Tas viss ieķeras ziemas apavu rievotajās zolēs un ātri vien nonāk telpās. Kā parūpēties par grīdas segumu un saglabāt telpās tīrību pat lietainā vai sniegotā laikā? Uzzināsiet, ja ieskatīsieties šajos astoņos vienkāršajos ieteikumos!

Ko grīdas segumam un veselībai nodara mitrums un netīrumi telpās?

Grīdas seguma tīrība nav tikai vizuāls higiēnas jautājums. Tīra grīda ietekmē ne tikai jūsu labsajūtu, bet arī jūsu veselību. Ar apaviem telpās ienestais mitrums un netīrumi:

  • bojā grīdas segumu, it īpaši laminātu, parketu un koka dēļus, kā arī mīkstā tipa segumu (paklājus u.tml.);
  • sāls daļiņas, kas no izkusušā sniega nonāk uz grīdas, izžuvušas putekļu veidā paceļas gaisā un kairina elpceļus, tādējādi veicinot respiratorās saslimšanas;
  • ūdens lāmas pie ieejas zonām var radīt paslīdēšanas un traumu gūšanas risku;
  • ūdens, sniega un dubļu sanesas rada klientos nevīžīgu un nepatīkamu pirmo iespaidu par jūsu uzņēmumu vai organizāciju.

8 padomi tīrākai grīdai slapjajā laikā

1. Novietojiet gumijas paklāju-skreiperi tieši pie ārdurvīm. Tādējādi jūsu klientiem un apmeklētājiem būs vieglāk no apavu zolēm notīrīt netīrumus. Šādi paklāji labi noder, lai no apavu zolēm noslaucītu sniegu, dubļus un citus netīrumus, kas pieķērušies pie zābakiem.

2. Novietojiet paklāju ar augstu mitruma uzsūktspēju tieši pie ieejas durvīm aiz gumijas paklāja - skreipera. Šim mērķim noderēs kokvilnas paklāji vai mikrošķiedras paklāji – abi veidi lieliski uzsūc mitrumu, un mīkstā paklāja virsma labi “noķers” vēl to, ko neizdevās savākt gumijas paklājam. Kokvilnas un mikrošķiedras paklājiem ir necaurlaidīga gumijas pamatne, tādējādi mitrums nekur neaiztek.

3. Izklājiet arī paklāju vietā, kur paredzēts novietot āra apavus.Ja telpās tiek nēsāti maiņas apavi, āra apavus labāk atstāt uz paklāja. Tas ne tikai pasargās grīdas segumu no netīrumiem un mitruma, bet arī kopumā padarīs telpas tīrākas un izskatīsies labāk.

4. Nodrošiniet profesionālu paklāju tīrīšanu. Ziemā tie ātri kļūst netīri un jāmaina gana regulāri, noteikti biežāk nekā vasarā. Te var palīdzēt paklāju nomas serviss, ko Latvijā piedāvā Elis.

5. Laikā, kad snieg un ietves tiek kaisītas ar pretslīdes materiāliem, mazgājiet grīdas ar īpaši piemērotu tīrīšanas līdzekli, kas palīdzēs savākt sāls un smilts atlikumus un saudzēt grīdas segumu.

6. Ieviesiet maiņas apavus. Lai arī reizēm apavu pārvilkšana birojos var šķist apgrūtinoša, tomēr ziemā ieteicams izvairīties no āra apavu lietošanas telpās. Tas ne tikai pasaudzēs jūsu telpu grīdas segumu, bet būs veselīgi arī darbinieku kājām, jo tās nesvīdīs slēgtos ziemas apavos visas dienas garumā.

7. Ieviesiet striktu zonējumu – ja jūsu uzņēmuma telpās regulāri ienāk kurjeri, centieties iekārtot biroja vidi tā, lai preču piegādātājiem un kurjeriem nenāktos šķērsot teju visu telpu āra apavos, kura zolēm pielipuši dubļi, mitrums un sniegs. Ja iespējams, preču saņemšana būtu jāorganizē tuvāk pie ieejas durvīm.

8. Mainiet paklājus regulāri, kā arī biežāk veiciet mitro uzkopšanu. Kokvilnas paklāji spēj uzsūkt ļoti daudz ūdens un netīrumu, taču intensīvas lietošanas apstākļos būtu jāmaina biežāk nekā, piemēram, vasarā. Elis paklāju nomaiņas serviss var pielāgot paklāju nomaiņas grafiku dažādām sezonām. Ieskatieties vietnē www.elis.com un uzziniet vairāk!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti